Breaking news

Vibratoarele, un subiect tabu pentru români?!

loading...

Chiar dacă la noi este încă un mare tabu, medicii sexologi spun că vibratorul nu ar trebui să lipsească din casa niciunei femei.

vibratoarele la romaniVibratoarele rămân și în anul 2014, un subiect tabu pentru majoritatea românilor, fie că vorbim de bărbați sau de femei. Jucăria sexuală, inventată în anul 1880 de către Dr. Graville pentru a trata isteria femeilor, ca să le declanșeze orgasme, reprezintă și azi un subiect de controversă.

Persoanele conservatoare și tradiționaliste nu acceptă astfel de jucării sexuale în dormitorul conjugal.

Vibratorul s-a bucurat de o mare popularitate în rândul femeilor până în momentul când a început să fie asociat cu pornografia. De atunci şi până azi el a rămas un tabu în multe ţări, inclusiv în România.

După anii 90, în România au apărut tot mai multe magazine care vând jucării sexuale, iar după anul 2000, au început să apară și sex shop-uri online care vând vibratoare de toate mărimile.

Vibratoarele sunt vaginale sau anale și pot fi clasice, slim, mini, anale, duble, cu dimensiuni de la 13 cm până la 25 cm pentru femeile care vor să simtă senzații tari.

Vibratoarele sunt confecționate din jelly de calitate superioară, vynil, cyberskin sau love clone, sunt moi, elastice, plăcute la atingere și majoritatea imită perfect forma penisului bărbătesc. cei din industria de profil au creat și vibratoarele duble atât pentru stimularea vaginală cât și pentru cea anală.

Vibratoarele sunt utilizate atât de femei cât și de bărbați, atât pentru a dinamiza relația sexuală cu persoana iubită cât și pentru a scăpa de plictiseală atunci când nu au alături partenerul.

În afară de vibrator, femeile mai pot folosi și bile vaginale care sunt ideale pentru întărirea musculaturii vaginale, oferind o senzație excepțională generată de vibrațiile naturale. În antichitate în China, astfel de bile erau folosite de către adolescente pentru trezirea erotică.

Prima vedetă din România care a recunoscut încă din 2009, în cartea „Niște răspunsuri”, că folosește vibratorul a fost Mihaela Rădulescu: Intru pe mess cu iubitul meu, căci e la ora la care e în pauza de masă şi stă mereu cu mine, în loc să mănânce cu colegii lui. Îl ador. Iar când îi văd ochii albaştri şi mâinile şi gâtul pe care l-am sărutat de atâtea ori, îmi vine să-mi iau iarăşi vibratorul din dulap. Dacă-mi spunea cineva acum câteva luni că-mi voi cumpăra un vibrator şi-l voi şi folosi, m-aş fi uitat cu tot dispreţul de care eram în stare. (…) Prima oară, după ce am avut orgasm de la un vibrator, am plâns ca o isterică, m-am simţit oribil de tristă şi singură.

Chiar dacă nu vor să o recunoască, 90% dintre femei se masturbează în mod regulat, ceea ce nu este deloc greşit. Ba din contră, este chiar indicat, spun medicii.

Masturbarea protejează flora vaginală normală, ţinând la distanţă bacteriile rele. Orgasmul declanşează producţia acelui lichid lubrifiant care este eliminat din vagin şi, odată cu el sunt eliminate bacteriile rele,, care pot provoca infecţii.

Orgasmul are cam acelaşi efect ca şi sportul, astfel că orgasmele dese previn bolile cardiovasculare şi diabetul. Iar dacă suferi de insomnie, masturbarea este un somnifer natural pentru că excitaţia sexuală declanşează producţia de dopamină, hormon ce îţi dă o stare de bine. După orgasm, se eliberează oxitocină şi endorfine, hormoni care te calmează şi alungă tensiunea.

loading...
2 Comentarii
  1. Relu spune

    Nu ar trebui sa fie un subiect tabu, ajuta la destinderea atmosferei din relatia cu partenerul sau partenera.

  2. Adriana spune

    Nu ar trebui sa fie un subiect tabu pentru nimeni, nu toata lumea este la fel; sunt persoane care au un libido foarte ridicat; nu ar trebui sa fie nimeni stanjenit pentru ce face de unul singur intr-un spatiu privat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata