Breaking news

Vaccinul care te scapă de stres

loading...

Nimic nu este imposibil pentru cercetătorii de la Universitatea din Stanford, California, care se pare că au găsit soluţia potrivită pentru a scăpa de stres.

swine-flu-vaccineProblema se poate rezolva printr-o simplă injecție cu un vaccin miraculos care te scapă de stres. După 30 de ani de cercetări, Robert Sapolsky, profesor de neurologie, susţine că echilibrul chimic din creier poate fi modificat în aşa fel încât să creeze o stare de calm, fără să diminueze capacitatea individului de a se concentra. Specialiştii afirmă că stresul determină eliberarea în corp a hormonilor care conduc la vasoconstricţie şi diminuează circulaţia sângelui.

Toate mamiferele produc hormonii respectivi, care le ajută să se descurce într-o situaţie ameninţătoare, însă oamenii nu pot opri producţia acestor hormoni, care devin toxici, distrugând celulele cerebrale şi slăbind sistemul imunitar.

Profesorul Sapolsky a modificat genetic un virus pentru ca acesta să poarte gene artificiale neuroprotective în creier, cu scopul de a neutraliza hormonii respectivi înainte ca aceştia să poată face vreun rău.

În prezent au fost  realizate  teste doar pe cobai, iar rezultatele au demonstrat că substanţa funcţionează. Peste câțiva ani urmează faza de testare pe subiecți umani pentru a fi siguri de efectul garntat al vaccinului miraculos.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata