Un nou tratament pentru ciroză: ciocolata neagră

loading...

Conform studiilor efectuate de cercetătorii spanioli, ciocolata neagră limitează creşterea presiunii sangvine, care se produce în mod normal după fiecare masă, la nivelul ficatului.

ciocolata_neagraCreşterea presiunii sangvine la nivel hepatic care survine după o masă copioasă, la pacienţii cu ciroză hepatică poate provoca spargerea vaselor sangvine. Studiul, realizat pe un eşantion de 21 de pacienţi cu afecţiuni hepatice în fază terminală, a arătat faptul că pacienţii care au consumat ciocolată neagră care conţinea 85% cacao au prezentat o presiune sangvină cu mult mai scăzută în comparaţie cu cei care au consumat ciocolată albă. Se consideră că substanţele antioxidante din ciocolată, respectiv flavonoizii, reglează presiunea sangvină.

Acest studiu a fost prezentat la conferinţa anuală organizată de European Association for the Study of the Liver la Viena, pe lângă alte studii care au arătat că acelaşi remediu miraculos influenţează în bine şi sănătatea inimii.

790 0
loading...
No Comment

Lasă un comentariu

*

*