Breaking news

Un copil de trei ani a fost legat de pat timp de două zile, la Spitalul Județean din Bacău

loading...

Un copil în vârstă de doar trei an este legat cu un ham de gratiile patului, în Secția de Pediatrie a Spitalului Județean din Bacău, din lipsă de personal medical.

copil legat de pat la bacauScene șocante la Spitalul din Bacău. Un copil de trei ani a fost legat de pat cu un ham și lăsat așa cel puțin două zile. Conducerea spitalului recunoaște acest lucru și spune că s-a recurs la acest lucru din lipsă de personal și pentru ca bebelușul să nu se accidenteze.

Eu am fost de gardă pe data de 2 ianuarie şi nu era niciun copil pe secţia de Pediatrie. Este un copil de 3 ani cu dezvoltare psihică normală care poate să cadă oricând din pătuţ şi să se rănească. Nu este o practică la nivelul spitalului dar, pentru siguranţă, am cumpărat acest ham. Este un copil normal care se mişcă şi care poate oricând să cadă din pat şi să se lovească. Pe perioada cât personalul este prins în alte activităţi. Noi am pus înainte de toate siguranţa acestui copil. În clipa asta sunt în spital şi am demarat deja o anchetă. Aţi văzut că este un dispozitiv cumpărat din comerţ şi este folosit pentru siguranţa lui. Dacă un copil este însoţit de mama lui şi cade din pat, spune că s-a întâmplat. Dacă noi trimitem copilul înapoi acasă cu capul spart, avem o problemă”, a declarat la Antena 3, Aurelia Ţaga, director medical la Spitalul Judeţean Bacău.
Directorul spitalului a mai precizat faptul că copilul nu este abandonat și că mama acestuia este internată în spital cu o afecțiune medicală.
După ce Antena 3 a difuzat imaginile cu copilul legat de pat, filmate cu telefonul mobil de o pacientă, Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii a anunțat o anchetă la unitatea medicală.

Și Direcţia Protecţiei Copilului Bacău s-a sesizat în acest caz şi a făcut o vizită spitalului, pentru a verifica povestea.

Copilul nu era legat însă am aflat că nu a fost rezolvat cazul medical. De altfel, şi mama acestuia are nişte probleme şi a fost internată, de asemenea, în spital. Mi s-a spus acelaşi lucru, că au legat copilul pentru siguranţa acestuia, în momentele în care nu putea fi supravegheat de angajaţi. Încă nu avem toate detaliile şi verificăm în continuare ce este aici. Din informaţiile pe care le avem, acest copil mai are trei fraţi, care au rămas în grija tatălui. Vom acţiona conform procedurilor noastre de lucru. Când vom termina raportul vom oferi toate informaţiile”, a declarat Sorin Bârlădeanu, directorul de Protecție a Copilului Bacău.

Spitalul Judeţean este finanţat din Casa de Asigurări. Consiliul Judeţean se ocupă de reabilitare. Starea spitalului este jalnică, cu faianță căzută, igienă precară, paturi rupte, igrasie și gândaci.

O situație similară s-a produs și în ianuarie 2013 la Spitalul Județean Buzău, unde mai mulți copii erau legați de mâini și de picioare,cu feșe de tifon, de gratiile patului, tot din lipsă de personal.

loading...
1 Comentariu
  1. mamicamea.ro spune

    cu toate ca nu este tocmai in regula sa legi un copil de pat, trebuie sa intelegem ca sunt situatiii dificile iar asistentele nu se pot ocupa de toti copii, eu abia ma descurc singura cu 2 copii, dar cum este oare pentru o asistenta care trebuie sa faca fata la 20-30 de copii

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata