Breaking news

Trei spanioli suspectați că s-au contaminat cu Ebola. UE cere explicații

loading...

Doi medici și o asistentă din Spania, sunt suspectați că s-ar fi contaminat cu virusul Ebola care face ravagii în Africa. Drept urmare, Comisia Europeană a cerut „lămuriri” Spaniei pentru a depista ce nu a funcționat bine în sistemul său de sănătate.

epidemie de ebolaInfirmiera s-ar fi îmbolnăvit după ce a făcut parte din echipa care a îngrijit doi misionari spanioli infectaţi în Africa şi aduşi la Madrid pentru tratament. Cei doi medici s-au infectat după ce au intrat în contact cu infirmiera.

Femeia – aflată în concediu – s-a prezentat la spital, dar pentru că nu prezenta febră, a fost trimisă acasă, unde a mai rămas câteva zile înainte de a fi pusă în carantină la spitalul Carlos al III-lea.

Asistenta infectată cu Ebola lucrează de 15 ani în secţia de boli contagioase a spitalului din capitala Spaniei.

Toată lumea este îngrijorată pe holurile spitalului Carlos al III-lea din Madrid, unde asistenta de 44 de ani i-a îngrijit pe cei doi misionari care s-au îmbolnăvit în Africa și au decedat în spitalul din Spania.

Infirmierele şi asistentele susţin că în timpul tratamentului n-au fost luate măsurile elementare în astfel de situaţii – echipamentele folosite nu aveau sisteme de ventilaţie autonome, iar materialele contaminate ar fi fost transportate cu liftul pentru pacienţi.

Autoritățile din Spania au deschis o anchetă epidemiologică, însă cadrele medicale de la spitalul de cartier la care s-a prezentat asistenta când a manifestat primele simptome se pregătesc de un protest. Ele spun că spitalul Alorcon nu a fost pregătit pentru a face față unei asemenea situații și că nu au primit instructajul de rigoare.

Comisia Europeană cere explicaţii Spaniei, pentru a afla cum a fost posibil ca un cadru medical să se îmbolnăvească de Ebola în spital.

Statelor membre UE li s-a cerut să pună la punct proceduri naționale precise pentru a preveni intrarea virusului pe teritoriul european.

Ebola se transmite prin contact direct cu fluidele corporale ale unui bolnav, iar perioada de incubaţie durează între două şi 21 zile. Din păcate, nu există vaccin sau tratament, în condiţiile în care virusul poate fi mortal în peste jumătate din cazurile de contaminare.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata