Breaking news

Toți pasagerii avionului prăbușit la Cluj, puteau fi salvați dacă erau găsiți mai repede

loading...

Irinel Popescu, șeful Clinicii de Chirurgie și Transplant Hepatic de la Spitalul Fundeni a declarat marți, că toți cei șapte pasageri care s-au prăbușit luni cu avionul, puteau fi salvați dacă se ajungea la timp la ei.

adrian iovan si aurelia ionProf. dr. Irinel Popescu a declarat marți într-o conferință de presă, referindu-se la accidentul din Munții Apuseni, că dacă cei implicați ar fi avut șansa să fie descoperiți mai rapid de echipele de salvare, “probabil” că toți ar fi fost în viață.

Dacă ar fi avut șansa să fie descoperiți mai repede, probabil că toți ar fi fost în viață. Cred că erau șanse să fie salvați dacă se ajungea la ei mai devreme“, a spus Irinel Popescu.

Din echipa de prelevare făceau parte medicul Radu Zamfir de la IC Fundeni, medicul Cătălin Pivniceru de la Spitalul “Sf. Maria”, Valentin Calu de la Spitalul “Elias” și medicul Sorin Ianceu de la Spitalul Oradea.

Referindu-se la momentul accidentului, Irinel Popescu a afirmat că dr. Radu Zamfir i-a transmis foarte șocat, într-o singură frază, că a căzut cu avionul.

În timp ce coordonatorul naţional de transplant Victor Zota a declarat că dacă victimele accidentului aviatic nu ar fi fost găsite luni seară, până dimineaţă am fi vorbit despre şapte morţi, spunând că aceştia nu ar fi rezistat pentru că, pe lângă traumatisme, erau şi în şoc hipotermic.

“Este greu de zis dacă ar fi supravieţuit, o să vedem după necropsie. Pot să vă confirm că, dacă nu ar fi fost găsiţi aseară, până dimineaţă am fi vorbit despre şapte morţi. Nu puteau să treacă peste noapte”, a spus Zota.

La bordul avionului prăbușit  se aflau patru medici – Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul “Sf. Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor, Aurelia Ion, studentă la Medicină şi doi membri ai echipajului de zbor – pilotul Adrian Iovan şi copilotul Răzvan Petrescu.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata