Breaking news

Ţigările electronice, o alternativă sănătoasă la țigările clasice?!

loading...

Ţigările electronice devin tot mai populare în rândul tinerilor din România, care vor să renunțe la fumatul clasic. dar cât de sănătoasă este această alternativă?!

tigari electroniceFumătorii care doresc să renunţe la viciul tutunului, ţigările electronice sunt o alternativă, care are tot mai mulți adepți și în rândul românilor. Însă mulți se întreabă, pe bună dreptate, cât de sigure sunt pentru sănătate, țigările electronice?

Încă din anul 2005, când lupta împotriva fumatului a luat proporţii în lume, mai ales în ţările dezvoltate, ţigara electronică a părut cea mai eficientă metodă de a renunţa la cele pe bază de tutun.

Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul American de Medicină Preventivă, experții confirmă faptul că ţigara electronică ajută fumătorul să renunţe la viciul său.

Ţigara electronică a fost inventată în anul 2003 , sub formă de țigară clasică care încorpora un dispozitiv cu un înveliş metallic, care era alimentată prin baterii. De atunci și până în prezent, au apărut pe piață multe tipuri și modele de țigări electronice, care pot ajuta fumătorii să renunțe la țigările clasice.

Cum funcţionează ţigara electronică?

Acest dispozitiv electronic este format din trei părţi: o baterie care se găseşte în capat si care are un led în vârf, un atomizer reprezentat de partea de mijloc a ţigării electronice şi cartuşul umplut cu un lichid chiar în zona filtrului.

În timpul inhalării, bateria furnizează curent atomizorului care se încălzeşte şi vaporizează lichidul din cartuş. Vapori rezultaţi în urma procesului de vaporizare conţin nicotină.

Nicotina vine în trei concentraţii: low (scăzut), medium (mediu) şi high (mare). Fiecare cartuş poate dura pâna la 20 de pufuri însă acestea variază în funcţie de cât de mult fumează utilizatorul.

TigaraEgo.com, magazin țigări electronice oferă o gamă variată de ţigări electronice, cu prețuri cuprinse între 80 și 162 de lei. Ceea ce înseamnă că lunar economisiți în jur de 300 de lei dacă alegeți țigara electronică în detrimentul celei clasice.

Potrivit studiilor ţigara electronică este mai sănătoasă decât ţigara tradiţională. Acest lucru este posibil deoarece ţigara electronică nu conţine substanţe cancerigene sau agenţi chimici periculoşi precum gudronul sau monoxidul de carbon. E-lichidele sunt testate şi atent selecţionate pentru a oferii plăcere maximă utilizatorilor. Acestea sunt alcătuite dintr-un amestec de apă distilată, glicerină vegetală, nicotină şi arome.

În plus, țigara electronică este un produs ecologic și poate fi folosită în majoritatea locurilor publice, chiar şi în locurile unde fumatul este interzis. Aceasta nu poluează mediul deoarece nu arde şi nu scoate fum.

Ţigările electronice au avut o creştere enormă printre rândul fumătorilor înrăiţi, această devenind una din principalele metode pentru a renunţă la fumatul dăunător .

La nivel mondial, în anul 2013, peste 4 milioane de persoane utilizau țigara electronică, renunțând la cea clasică atât din motive de sănătate cât și economice.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata