Breaking news

Testări gratuite de hepatita C la Poliția și Jandarmeria Bihor

loading...

Jandarmii și polițiștii din Județul Bihor beneficiază în perioada 15 – 28 februarie de testări gratuite pentru depistarea infecției cu virusul hepatitei C.

jandarmiPeste 1300 de polițiști și jandarmi din județul Bihor vor fi testați gratuit, în cadrul unui proiect național ce va continua în întreaga țară până la epuizarea celor 50,000 de teste disponibile.

Salutăm inițiativa Alianței Pacienților cu Boli Cronice și, având în vedere gradul de risc la care sunt supuși angajații noștri, ne-am bucurat să le putem oferi testarea gratuită pentru depistarea infecției cu virusul hepatitei C »* a declarat dl. Chestor Liviu Popa, Șeful Inspectoratului Județean de Poliție Bihor. *« Pentru Jandarmeria Bihor aceasta a fost o reală oportunitate de a-i ajuta o dată în plus pe colegi să își cunoască starea de sănătate” a declarat dl. Capitan Bogdan Ioan, ofițer relații publice la Jandarmeria Bihor.

Testarea se efectuează în cadrul celei mai vaste campanii naționale de testare gratuită, inițiată recent de Alianța Pacienților Cronici din România, împreună cu Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” și cu susținerea laboratoarelor Bioclinica, Radio România și Roche România.

În primele 10 zile ale campaniei, peste 7000 de persoane și-au facut acest test gratuit, în întreaga țară.

Persoanele care doresc în continuare să se testeze, trebuie doar să se adreseze laboratorului Institutului Național de Boli Infecțioase ”Prof. Dr. Matei Balș” sau celui mai apropiat laborator Bioclinica sau partener, solicitând testul gratuit de depistare a anticorpilor anti-HCV.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata