Breaking news

ȘOCANT | Vor să-l scoată nebun pe medicul care a dezvăluit ororile din spitalul morții de la Ploiești

loading...

Dan Oprea, chirurgul care a rupt tăcerea și a spus presei în ce condiții este obligat să vindece oameni la Spitalul din Ploiești, este la un pas de a fi declarat nebun.

dan opreaMedicul Dan Oprea a spus că ustensilele cu care operează atât el, cât și colegii săi sunt prea vechi, iar viața pacienților este pusă în pericol.

Bisturiele de unică folosinţă sunt utilizate de mai multe de ori, iar aparatele de sterilizare sunt stricate de o bună perioadă de timp.

Pacienţii nu sunt mulţumiţi de ceea ce găsesc în acest spital şi trebuie să-şi cumpere materiale, trebuie să-şi cumpere pansamente, seringi, branule, de multe ori şi medicamente şi aşa mai departe şi nemulţumirile astea se materializează prin diverse conflicte, dintre care unele ajung în situaţia de dosare penale şi cazuri de malpraxis. Pe mine mă deranjează lucrul acesta, pentru că eu iubesc spitalul în care lucrez. Aparatura de radiologie e obosită, ecografele sunt obosite, echipamentele radiologice, vreo trei sunt nefuncţionale, de exemplu noi putem să facem un RX gastro-duodenal, deci un examen baritat cu substanţă de contrast ca să vedem contururile gastrice, care este absolut necesar, de exemplu, în intervenţiile în patologia joncţiunii esocardiale. Uneori poate chiar şi o ericografie ar putea să fie necesară atunci când o colonoscopie nu se poate face. Investigaţiile acestea nu se mai pot face. Avem probleme, de asemenea, în sala de operaţii, în chirurgia biliară, care necesită mai multe instrumente şi aparate care ne pot ajuta pe noi să ducem la capăt o intervenţie dintr-una, adică să nu facem şapte intervenţii chirurgicale”, spune medicul Dan Oprea.

Pentru că a avut curajul de a spune public în ce condiții își desfășoară activitatea, medicul Dan Oprea ar putea fi declarat nebun, pentru ca șefii Spitalului Judeţean din Ploieşti să-și păstreze funcțiile.

După aceste dezvăluiri, Ministrul Eugen Nicolăescu a trimis Corpul de Control la Spital.

Se va realiza un control la acest spital pentru a investiga ce s-a întâmpla acolo. Vom vedea despre ce este vorba cu adevărat la Spitalul Județean Ploiești. Este o situație condamnabilă și criticabilă”, a spus Eugen Nicolaescu, la Antena 3.

Numai că managerul unităţii sanitare, spune că spitalul o duce bine şi că după controlul din ultimele ore s-a găsit lipsă doar o garnitură la o chiuvetă.

Doctorul Dan Oprea a spus răspicat că face malpraxis cu bună ştiinţă, din cauza lipsurilor din spital.

“Mai lăsaţi-mă câteva zile şi vă promit că vă arăt şi ce am în punguţa asta dacă e cazul! Singura care mă poate salva este presa!”, spune doctorul Dan Oprea.

Aproape că nu există pacient care să nu se plângă de serviciile foarte, foarte proaste primite în spitalul din Ploieşti.

Cu o zi înainte ca echipa de control de la Ministerul Sănătății să vină în inspecție, în spital a fost mobilizare generală. S-a făcut lună și bec și culmea s-au găsit și bisturie nou nouțe.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata