Senzorul care descoepră cancerul în 6 minute, inventat de o româncă

loading...

O româncă  împreuncă cu soțul său  au inventat un senzor care determină existența cancerului în corpul uman,  în mai puțin de 6 minute.

sensorPe lângă medalia de aur câștigată de Andreea Marin, România, a mai bifat încă un succes la Salonul Internațional de Inventică de la Geneva. România care anul trecut a fost pentru prima data câștigatoare a Marelui Premiu al Salonului de la Geneva, a obținut și anul acesta rezultate notabile. Cea mai importantă distincție anul acesta pentru România, a fost câștigată de Raluca-Ioana van Staden, pentru o inovație la care a lucrat în echipă împreună cu soțul său, Jacobus Frederick van Staden: Trofeul  de Aur al Organizației Mondiale pentru Proprietate Intelectuală pentru Cea Mai Bună Femeie Inventator.

Raluca împreună cu soțul său au inventat un senzor care determină existența cancerului în corpul uman, la nivel molecular, direct din sânge, printr-o procedură simplă care poate să-ți spună acest lucru în mai puțin de 6 minute. Interesant este că acest lucru poate fi determinat înainte de a avea simptomele bolii, ceea ce e un mare avantaj: descoperit la timp, cancerul poate fi tratat cu succes.  Cei doi inventatori au făcut deja  experimente pe diverse tipuri de cancer: ovarian, la sân, gastrointestinal, de prostată.

În momentul în care dispozitivul  ar fi produs pe scară largă, el ar fi foarte ușor de utilizat de către orice medic sau asistent medical, dar chiar și de către oamenii fără o pregătire în domeniu, pentru ca modul de utilizare este la fel de ușor ca și în cazul glucometrului.

374 3
loading...
3 Comentează știrea

Lasă un comentariu

*

*

 • gabytza2gaby
  25 April 2010 at 21:55 -

  Daca un astfel de dispozitiv nu este produs pe scara larga atunci chiar avem o problema(sunt oameni care nu vor ca o boala cum este cancerul sa fie infranta)

 • O romanca a inventat senzorul care descopera cancerul in 6 minute | Lume Buna
  26 April 2010 at 15:21 -

  […] Mai multe informatii puteti citi aici. […]

 • alina arghirescu
  28 April 2010 at 13:56 -

  minunata veste !

  ma gandesc la muuulti oamnei care depisteaza destul de tarziu aceasta boala,din multe motive…fie ele personale de tergiversarea analizelor,din simptomatologia ascunsa a declansarii ei,sau de drumul galopant pe care il fac celulele datorita factorilor cu care se conjuga acest diagnostic
  si de ce nu,asa cum avem in casa un aparat de masurat tensiunea,sa poutem avea un aparat care sa ne spuna ca ceva deosebit trebuie sa ne impinga la analize complete in clinica medicala…
  astept cu mult interes aceasta descoperire sa fie pusa in opera si sa beneficiem de ea !
  F E L I C I T A R I !