Breaking news

Scandal uriaș la admiterea la Medicină în București. 150 de candidați contestă rezultatul examenului

loading...

Admitere cu scandal la Facultatea de Medicină din cadrul Universității de Medicină şi Farmacie (UMF) “Carol Davila” din Capitală. 150 de candidați contestă subiectele de la examen motivând că unele dintre ele nu erau din programă, iar altele au fost formulate greşit.

scandal admitere medicinaMai mulţi candidaţi respinşi la admitere au forţat, vineri, intrarea în sala în care comisia întocmea documentele referitoare la admitere, reclamând că mai multe grile au fost scanate greşit sau că au existat erori în conţinutul acestora.

Examenul de admitere la facultăţile UMF “Carol Davilla” a fost susţinut miercuri, iar candidaţii şi-au putut afla în aceeaşi zi rezultatele, întrucât grila a fost verificată în prezenţa acestora. Ulterior, fiecare candidat a putut contesta rezultatul obţinut la testul grilă.

Vineri, au fost afişate rezultatele după soluţionarea contestaţiilor. Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior şi Cercetare Mihnea Costoiu a mers la Universitate pentru a discuta cu Rectorul, cu candidații nemulțumiți și cu părinții acestora.

La cele patru facultăţi ale UMF “Carol Davila” s-au înscris anul acesta 4.541 de candidaţi, înregistrându-se cea mai mare concurenţă din 1990, potrivit universităţii. Au fost scoase la concurs în total 850 de locuri bugetate, 520 de locuri cu taxă, şase pentru romi şi două pentru etnicii români din Republica Moldova.

La Facultatea de Medicină unde au fost scoase la concurs 432 de locuri finanţate de la buget, au fost înscrişi 2.262 de candidaţi, concurenţa fiind de 5,2 candidaţi pe un loc fără taxă.

La Facultatea de Medicină Dentară s-au înscris 1280 elevi pentru cele 131 de locuri fără taxă.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata