Breaking news

S-a inventat anticoncepționalul și pentru bărbați

loading...

Cercetătorii israelieni au inventat pilula contraceptivă pentru bărbați care are rolul de a “dezactiva” lichidul seminal înainte ca acesta să ajungă să fecundeze ovulul și astfel se poate preveni apariția unei sarcini nedorite, conform ziarului Gândul care citează publicația The Thelegraph.

barbatUn grup de cercetători israelieni de la Universitatea Bar-Ilan au creat primul anticoncepțional pentru bărbați. Este vorba despre o pastilă care “dezactivează” lichidul seminal înainte ca acesta să ajungă să fecundeze ovulul. “Pilula acţionează asupra unei proteine vitale din spermă, necesară femeii în procesul de concepţie. Astfel, chiar dacă spermatozoizii ajung în uter, ei nu sunt capabili să fertilizeze ovulul“, spune prof. Haim Breitbart.

Potrivit experţilor, în compoziţia acestui medicament se găsesc hormoni sexuali masculini şi hormoni sexuali feminini, necesari pentru a preveni apariţia unei sarcini nedorite.

Pilula nouă poate fi luată fie o dată pe lună sau o dată la trei luni.

Oamenii de ştiinţă susţin că pastila destinată bărbaţilor este eficientă în 100 la sută din cazuri,  după cum au arătat şi testele de laborator. Pntru moment pastila contraceptivă a fost testată doar pe cobai, ea urmând ca la anul să fie testată și pe oameni iar peste trei ani să fie scoasă pe piață spre comercializare.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata