Breaking news

Românii răniți în accidentul din Ungaria, aduși acasă cu un avion militar

loading...

Cei 11 români răniți în accidentul rutier produs vineri dimineață pe autostrada M5, din Ungaria, au fost aduși în țară cu ajutorul unui avion militar dotat cu aparatură medicală.

accident romani ungariaAeronava specială cu echipa medicală condusă de secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii, Raed Arafat, a aterizat vineri seară la Otopeni.

Subsecretarul din Ministerul Sănătății, Raed Arafat a mers în Ungaria pentru a aduce acasă, 11 români răniți în accidentul rutier.

Doar 11 din cei 18 români răniți în accidentul de vineri, au putut fi aduși în țară. Ceilalți șapte au rămas internaţi în patru spitale din Ungaria, fiind la terapie intensivă, intubaţi, ventilaţi şi în stare critică.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă s-a implicat în repatrierea roânilor răniți și a pus la dispoziție patru autospeciale pentru transport personal şi victime multiple, încadrate cu echipaje de prim-ajutor calificat, formate din pompieri SMURD, aparţinând Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dealu Spirii” al Municipiului Bucureşti.

Activitatea urmează aceeaşi procedură şi acelaşi algoritm de lucru utilizate în cazul transportului victimelor din Muntenegru.

Un autocar plin cu români, care a plecat din Galați, cu destinația Italia, a fost implicat într-un grav accident rutier în Ungaria. Autocarul a fost lovit în plin de un tir condus de un șofer bulgar. În momentul impactului, autocarul cu români se afla staționat pe marginea autostrăzii ungare.

Tragedia românească din Ungaria s-a produs vineri dimineață la ora locală 5.40, pe autostrada M5, pe sensul de mers către Budapesta, la 25 de km de capitala ungară. Nouă mașini au fost implicate în accidentul rutier.

Un consul şi ataşatul de interne, prezenţi la fata locului, au confirmat că microbuzul românesc implicat în accident se deplasa de la Galaţi la Milano, avea 19 pasageri şi 2 şoferi, toţi cetăţeni români.

Din cele 9 maşini afectate, microbuzul a suferit impactul cel mai mare, fiind proiectat de pe autostradă.

În urma impactului, trei români au decedat iar alții 18 au fost grav răniți. Cei 11 români repatriați din Ungaria, vor fi internați la spitalele din București.

Tragedia de vineri din Ungaria, vine la două luni după cea petrecută în Muntenegru, când un autocar cu români a căzut într-o râpă, soldându-se cu 18 morți.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata