Breaking news

Românii cheltuie mai mulți bani pe sănătate în lunile de iarnă

loading...

În sezonul rece cele mai frecvente afecțiuni sunt înregistrate la aparatul respirator, locomotor și cel imunitar. Aportul redus de vitamine și minerale pe timp de iarnă, fac ca organismul să fie predispus la îmbolnăviri.

medicamente romani baniPe timpul iernii, românii scot cei mai mulți bani din buzunar pentru sănătate. Răceala, gripa, tusea, bronșitele, laringitele și chiar bronhopneumoniile, sunt afecțiuni ale aparatului respirator, extrem de frecvente în sezonul rece. Frigul, temperatura schimbătoare, și trecerea uneori bruscă de la cald la rece și invers, afectează foarte grav căile respiratorii și întreg aparatul respirator.

Lipsa de fructe și legume proaspete pe timp de iarnă, fac ca sistemul imunitar să scadă iarna iar organismul uman se poate îmbolnăvi extrem de ușor. Cei mai vulnerabili fiind bătrânii și copii.

Scăderea imunității în timpul iernii se datorează în primul rând datorită reducerii consumului de legume și fructe, bogate în vitamine și  minerale. Specialiștii de la www.cali.ro recomandă să se compenseze acest deficit printr-o alimentație cât mai echilibrată și prin administrare de complexe de multivitamine astfel încât organismul să aibă la dispoziție  toți nutrienții necesari sistemului imunitar pentru a face față  virusilor specifici anotimpului rece.

CalivitaDoviro atrage atenția că zilele mai scurte și lipsa de expunere  la soare cauzează un deficit de vitamina D, aceasta fiind una din cauzele creșterii numărului persoanelor ce sunt afectate de depresie în lunile  de iarnă, așa că este indicat a se consuma mai mult alimente bogate în Vitamina D, precum brânzeturile, ciupercile, ouăle, combinate cu suplimente de vitamina D.

Și aparatul locomotor are de suferit pe timpul iernii din cauza frigului. Degerăturile și fracturile sunt cele mai des întâlnite afecțiuni ale aparatului locomotor. Astfel că pe timpul iernii, românii cumpără din plin, antigripale, antibiotice, vitamine, minerale, antitusive, antiinflamatorii, imunostimulatoare, antipiretice și antifebrile.

La nivel european, ponderea cheltuielilor cu sănătatea în produsul intern brut (PIB) a crescut continuu în ultimele decenii, media majorându-se de la 6,4% la 9,9% în intervalul 1980-2009. Numai că în România, cheltuielile cu sănătatea la nivel național, se situează în jur de 5,6%, adică cam jumătate din media europeană.  La ora actuală, în România,  6,8 milioane de contribuabili finanțează cheltuielile cu 19 milioane de asigurați.

Țările cu economii avansate alocă resurse importante pentru finanțarea sectorului de sănătate, ca premiză pentru o dezvoltare sustenabilă pe termen lung. Starea bună de sănătate duce, în timp, la creşterea participării forţei de muncă şi a productivităţii, prin urmare, fiind unul dintre principalele motoare ale creşterii economice.  În majoritatea țărilor din Europa, principala sursă de finanțare a cheltuielilor publice cu sănătatea sunt asigurările sociale de sănătate.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata