Breaking news

Riscul apariției bolilor cardiovasculare crește cu 40% cu fiecare hot-dog consmuat

loading...

Deși e gustos și irezistibil hot-dog-ul este inamicul numărul unu al bolilor cardiovasculare. Potrivit unui studiu ştiinţific publicat luni pe site-ul cotidianului Circulation, cu fiecare hod-dog consumat crește riscul apariției de boli cardiovasculare cu 42%.

hot dogStudiul realizat la Facultatea de Medicină Harvard, menţionat de AFP și preluat de Agerpres, nu indică aceeaşi legătură cu consumul de carne proaspătă, de vacă, porc sau miel. Cercetarea s-a bazat pe analiza a 1 600 studii, desfăşurate pe circa 1,218 milioane de persoane din zece ţări. Studiul arată că ingerarea zilnică a 50 g de mezeluri, de exemplu, un hot-dog, câteva felii de mortadella sau de costiţă afumată, duce la creşterea cu 42% a riscului de a face o boală cardiovasculară şi cu 19% a riscului de diabet.

Se ştie că sarea contribuie la creşterea presiunii sanguine, unul din principalii factori care declanşează bolile cardiace. S-a stabilit, în cadrul studiilor pe animale, că ateroscleroza este favorizată de conservanţii pe bază de nitraţi, care scad toleranţa la glucoză, deschizând astfel calea diabetului, arată autorii studiului.

loading...
1 Comentariu
  1. ioi spune

    pai daca riscul aparitiei bolilor creste cu fiecare hot-dog consumat, cum se face ca e inamicul numarul 1 al lor? :)) poate aliatul…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata