Breaking news

Remedii pentru tusea rebelă

loading...

ceai-plante_6_tnRemediile pe care le vom descrie au nu numai efect calmant în tuse, dar sunt şi bogate în substanţe active pentru dobândirea unei imunităţi puternice. Este cunoscut faptul că în fiecare iarnă numărul oamenilor care se îmbolnăvesc de gripă şi răceală este foarte mare. Pentru a evita eventualele complicaţii, este bine să tratăm gripele şi virozele cu mare atenţie. Tusea reprezintă o complicaţie care poate recidiva, dacă o considerăm o problemă minoră care se vindecă fără tratament susţinut.

Laptele de migdale. Migdalele, fiind fructe extrem de nutritive, aduc organismului numeroase beneficii: combat migrenele, arsurile gastrice, stările de nelinişte, ajută la buna funcţionare a ficatului, oaselor şi creierului. Migdalele au şi proprietăţi emoliente, care se obţin prin prepararea laptelui de migdale. Aveţi nevoie de 1 litru de apă călduţă, 20 de sâmburi de migdale şi 50 de g de miere. Se înmoaie sâmburii de migdale în apă, apoi se curăţă de coajă şi se pisează adăugând puţină apă rece. În pasta obţinută se adaugă mierea şi restul de apă caldă. Produsul se strecoară printr-un tifon des. Se recomandă 3-4 linguri pe zi.

Sirop de pătlagină. Infuziile cu pătlagină sunt recunoscute pentru efectul lor calmant în cazurile de tuse convulsivă, şi pentru efectul dezinfectant al căilor respiratorii. Ceaiul din frunze de pătlagină fluidifică secreţiile bronhice, ajutând la eliminarea lor. Mai trebuie ştiut că aceste efecte sunt date nu numai de frunzele plantei, ci şi de rădăcină, tulpină, flori şi seminţe, adică de întreaga plantă. Se consumă sub formă de infuzie- câte 3 căni pe zi, sub formă de sirop- 3-5 linguriţe pe zi, sau tinctură- 15 picături de 3 ori pe zi.

Infuzia de podbal.  Planta este cunoscută drept plantă medicinală încă de pe vremea lui Hipocrate. El spunea ca podbalul reprezintă cel mai vechi medicament folosit de om în combaterea tusei. În vremuri de demult, fumătorii îsi alinau tusea tabagică fumând în pipe frunze uscate de podbal. Podbalul se foloseşte atât sub formă de flori (ceaiuri, siropuri), cât şi de frunze (ceaiuri). Planta are proprietăţi deosebite în fluidizarea secreţiilor bronşice şi efecte antiinflamatorii ce o face utilă în tratamentul bronşitelor, laringitelor, faringitelor, în pleurezii, în fazele de început ale tuberculozei pulmonare. Cine bea cu regularitate ceai de podbal timp de 2-3 saptamâni, scapă de tusea cronică sau stările alergice de tuse. Tot ceaiul cu flori şi frunze de podbal ajută la combaterea stărilor de răguşeală, este util în tratamentul pleuritelor şi pleureziilor. Florile şi frunzele de podbal intră şi în multe amestecuri de ceaiuri. Ceaiul de podbal este foarte bun pentru scăderea febrei, în combaterea răguşelii, tusei, a crizelor de astm. Infuzia se prepară din 3 linguriţe de flori sau de Frunze de podbal la o cană (250ml) de apă fiartă.

Decoctul de scai. Scaiul-vânăt sau spinul-vânăt, cum i se mai spune, creşte prin ţinuturi nisipoase, pe marginea drumului şi in mărăcinişuri. Este un excelent expectorant şi calmant al tusei convulsive. Terapia cu decoct preparat din această plantă s-a dovedit eficient şi în caz de tuse rebelă. Scaiul conţine saponine-sporesc capacitatea de răspuns a limfocitelor la agenţii patogeni, în special prin “biciuirea” acestor agenţi, amplificînd reacţiile locale celulare şi vasculare; ajută la fluidificarea rapidă a secreţiilor bronhice şi la expectorarea acestora. Decoctul se prepară cu 10 g de plantă mărunţită la 200 ml de apă, care se fierbe timp de 15 min. se îndulceşte cu miere şi se iau câte 4 linguri pe zi, timp de 20 de zile.

Mierea din flori de tei. Toate preparatele din ceai folosite pentru tratamentul tusei trebuie îndulcite cu miere din flori de tei. Acest remediu apicol are proprietăţi antimicrobiene, antiinflamatoare, calmante şi expectorante. Mierea se poate consuma şi ca atare, cantitatea necesară în acest caz fiind de 2 linguri pe zi pentru adulţi şi de o lingură pentru copii.

Varianta naturistă a acestor remedii este consumul ceaiurilor ‘la rece’, adică prin macerarea plantei în apă, pe timp de noapte, lăsat la temperatura camerei.

Ana Nedelcu

loading...
5 Comentarii
 1. yonutzzaa spune

  deci e clar… se vede pe monitoru liber

 2. Philips spune

  traiasca google pentru asa ceva 😀

 3. Bernetta Czaplewski spune

  Why have you deleted my post? It was very helpful information and i guarantee atleast one person found it helpful unlike the rest of the comments on this site. I’ll post it again. Fed up with obtaining low numbers of useless traffic for your website? Well i wish to tell you about a brand new underground tactic that makes me personally $900 each day on 100% AUTOPILOT. I could be here all day and going into detail but why dont you simply check their website out? There is a great video that explains everything. So if your seriously interested in making hassle-free cash this is the site for you.

 4. Andrei Radio spune

  Admirable blog! I’ll likely be referencing some of this data in my next speech. I would appreciate it when you visited my blog

 5. natural cure for bv spune

  Great post. I appriciate when people go to the trouble to write quality articles.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata