Breaking news

Remedii naturiste împotriva degerăturilor

loading...

image_123115359749737400_1Degerătura reprezintă o înroșire a extremităților datorate frigului intens. Reacţia se manifestă prin tumefierea zonelor respective şi colorarea lor în roşu sau violet. În casă, la temperatura camerei, zonele încălzite provoacă dureri şi zvâcnituri insuportabile, care pot dura zile întregi. În cazuri grave, când ţesuturile se necrozează, este necesară intervenţia unui medic.

Sfaturi practice în caz de degerături:

Gelul de aloe: este recunoscut pentru calităţile sale de a reduce arsurile provocate de soare sau ger. Se aplică pe zonele afectate fie gel de aloe proaspăt, obţinut prin tăierea plantei, fie cremă cu aloe din farmacii.

Cataplasme cu alimente: se pot aplica cataplasme cu gulii coapte sau răcite, pastă călduţă de cartofi fierţi (sau apa în care au fost fierţi cartofii). Important este ca remediile să nu fie fierbinţi.

Alifie cu lămâie: se amestecă un sfert de litru de alcool de lămâie (macerat de alcool cu coji de lămâie), un sfert de litru de glicerină şi un sfert de litru de ser fiziologic. Se aplică pe zonele degerate înainte de culcare.

Ceapă coaptă: ceapa coaptă în sobă, ceapă călită şi răcită sau ceapă rasă se aplică în cataplasme pentru a uşura durerile provocate de degerături.

Unt proaspăt: untul este foarte eficient. Se ung zonele degerate de la mâini şi picioare.

Un remediu străvechi: în războiul cu romanii, când a trecut Alpii, cu cei aproape 100.000 de soldaţi ai săi, tânărul general African Hannibal şi-a ferit oştirea de degerături, obligându-şi oştenii să-şi pudreze din belşug încălţările cu piper pisat.

Reţete siberiene: sfecla roşie este un remediu excelent deoarece este foarte bogată în fier. Consumată regulat, proaspătă, rasă în salate, întăreşte sistemul imunitar, protejând corpul de efectele nocive ale gerului.

Alte alimente bogate în fier, recomandate pet imp geros sunt: mazăre şi spanac, cereale, orez şi paste, broccoli, varza de Bruxelles, pătrunjel, nuci, fructe uscate cum ar fi: stafidele, prunele si caisele. De asemenea, să nu uităm ca anemiile înseamnă carenţă de fier; cu atât mai important este consumul de alimente bogate în acest mineral.

Ana Nedelcu

loading...
1 Comentariu
  1. Rumble spune

    Am si eu niste degeraturi la degetele de la picioarea doar ca la unul din ele adica la degetul de langa cel mic de la piciorul din stanga este foarte unflat.Uneori nici nu-l simt sau nu-l pot misca.Dar dupa ce-l incalzesc ma simt mai bine dar totusi…In fiecare an am degeraturi dar nu stiu daca in anul acesta am avut degeraturi ca astea…Sau poate ca am avut si nu mai tin minte dar m-as duce la medic dar…O sa incerc tratamentele de casa.Mersi de ajutor!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata