Breaking news

Peste 6 luni, algocaminul se va elibera numai cu rețetă

loading...

Algocalminul, celebrul calmant al durerilor, se va elibera peste o jumătate de an, doar pe baza unei rețete parafate de un medic.

algocalmin_inj_5x2_ml_ro_mLa cererea Sanofi- Aventis, firma producătoare și distirbuitoare a  algocalminului,  Consiliul Ştiinţific al Agenţiei Naţionale a Medicamentului a aprobat ca toate analgezicele şi antipireticele care conţin metamizol, se vor putea cumpăra doar cu reţetă de la medic.

Sub incidența noii regelmentări, intră următoarele medicamente: analgin 500 de mg comprimate, fabocalm comprimate, algiotop comprimate, centralgin 500 de mg, comprimate, algoblock comprimate, metamizol-farmacom 500 de mg, comprimate, algoremin comprimate, algozone comprimate, sintocalmin comprimate, supozitoare sintocalmin, novocalmin 300 de mg, supozitoare novocalmin şi quarelin.

Decizia Agenției Naționale a Medicamentului, are la bază riscul pe care îl presupune administrarea medicamentelor pe bază de metamizol, substanţă care poate duce la apariţia unei boli grave, agranulocitoza(dispariția granulocitelor din sânge), afecţiune care poate provoca chiar şi decesul.

În România, indicaţiile terapeutice aprobate pentru metamizol sunt: dureri acute severe postlezionale sau postoperatorii, colici, dureri de cauză tumorală, alte dureri severe acute sau cronice.

În multe state din întreaga lume, utilizarea metamizolului a fost restricţionată sau chiar interzisă. Spre exemplu, în Marea Britanie, Suedia, SUA, Olanda, Grecia, Irlanda, metamizolul este interzis în analgezice, iar în Spania şi Germania se poate achiziţiona doar pe bază de reţetă.

În 2009, aproape 190 de milioane de pilule de algocalmin au fost cumpărate fără reţetă şi alte 29 de milioane pe bază de prescripţie medicală.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata