Breaking news

Peste 20 de tone de carne de pui, distrusă în România, din cauza contaminării cu salmonella

loading...

3.472 de kilograme de carne de pui congelată provenind de la Avicola Călăraşi şi retrasă de la comercializare din Selgros Suceava va fi distrusă după ce s-a constatat că a fost contaminată cu salmonella.

carne de pui cu salomenllaȘeful ANSVSA, Vladimir Mănăstireanu a declarat miercuri că lanțul de magazine Selgros a retras de la comercializare 55,7 tone de carne de pasăre, iar 22 tone din această cantitate a fost distrusă ca urmare a solicitării operatorului. De asemenea, a mai fost retrasă de la comercializare o cantitate de 10 tone de carne de pasăre din magazine mici, 0,4 tone de carne fiind distruse.

În schimb, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava, precizează că în urma analizelor făcute pe probe din cantitatea de 3.472 de kilograme de carne de pui congelat care a fost retrasă de la vânzare de la Selgros a fost confirmată “prezenţa salmonellei netipizate, urmând ca tipizarea să fie făcută ulterior”, la Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară Bucureşti.

Cu toate acestea, Mănăstireanu a spus că nu există motive de îngrijorare pentru populație.

”Nu există motive de îngrijorare în ceea ce privește siguranța alimentară a populației pentru că în România nu se consumă carne crudă de pasăre, iar tratamentul termic la 70 de grade distruge toate tipurile de salmonela. Nu s-a pus în niciun moment în pericol siguranța alimentară a cetățeanului ”, a declarat, miercuri, președintele ANSVSA, Vladimir Mănăstireanu.

Carnea de pui provenind de la Avicola Călăraşi şi retrasă de la comercializare dintr-un hypermarket din Braşov nu era infestată cu salmonella, potrivit rezultatelor de laborator, a anunţat, miercuri, şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Braşov.

Reprezentanţii DSVSA Braşov au restras de la comercializare, săptămâna trecută, dintr-un hypermarket din Braşov, aproximativ 6,2 tone de carne de pui provenită de la Avicola Călăraşi, întrucât exista suspiciunea infestării cu salmonella.

Peste 13.500 de kilograme de carne de pasăre au fost retrase în Bucureşti şi Braşov, cu ocazia verificărilor vizând lanţul de supermarket-uri Selgros, până în prezent nefiind depistate loturi infestate cu salmonella periculoasă pentru om, spuneau reprezentanţii ANSVSA.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata