Breaking news

Operații estetice ilegale pe banii statului român

loading...

16 medici sunt suspectați de procurori că au efectuat în mod ilegal operații estetice pe care le0au decontat din bani publici.

mediciPoliţiştii şi procurorii bucureşteni au descins, vineri dimineaţă, la 23 de adrese, dar şi la Spitalul de Arşi din Capitală,  într-un dosar care vizează efectuarea de operații estetice ilegale, decontate din banii casei naționale de sănătate.

Schema era simplă. medicii stabileau un diagnostic fals dar în sala de operație pacientul beneficia de operație estetică, precum implant mamar, vaginoplastie, care mai apoi erau decontate sub formă de alte intervenții chirurgicale.

26 de persoane, majoritatea cadre medicale, sunt suspectate că au realizat în mod ilegal operaţii estetice, acestea sunt acuzate de luare de mită, dare mită, diagnostic fals, înşelăciune sau fals intelectual.

Persoanele vizate în acest caz sunt suspectate că internau fără drept persoane, prin atribuirea unui diagnostic fals, că foloseau fără drept logistica spitalului şi realizau operaţii estetice – liposucţii, vaginoplastii, implant mamar, implant fesier – în timpul programului de lucru.

De asemenea, persoanele vizate în anchetă ar fi cerut mită sume importante de bani, pentru efectuarea operaţiilor şi că ar fi decontat ilegal serviciile medicale, în baza diagnosticelor false, în dauna Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Cadrele medicale ar fi încasat lunar între 15.000 şi 20.000 de euro, în urma acestor operații medicale false. Pe lista persoanelor suspectate că ar fi beneficiat de astfel de operații se află și vedete din show-biz-ul românesc.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata