Breaking news

Niciun cadru medical nu se afla în secția de reanimare, în momentul exploziei

loading...

În momentul producerii exploziei și a declanșării incendiului în secția de terpaie intensivă a Maternitășii Giulești, nicio asistentă nu se afla în secție, așa se explică și faptul că nu au existat răniți din rândul cadrelor medicale.

bebelusiSurse medicale au declarat pentru Adevărul că nou-născuţii erau singuri în salonul de terapie intensivă. În mod normal protocolul spitalului prevede ca nou-născuții să fie supravegheați de un cadru medical tot timpul, prin rotație. Lucru care nu s-a întâmplat la Maternitatea Giulești. deficitul de personal la maternitatea Giulești se ridică la 34 de cadre medicale,  şapte dintre acestea fiind chiar la neonatologie, locul în care se aflau bebeluşii. Până la sosirea pompierilor, timp de aproximativ cinci minute, nu s-a intervenit în incinta salonului respectiv pentru a fi salvaţi nou-născuţii.

După incendiul declanşat la Maternitatea Giuleşti, patru nou-născuţi au murit. Trei au avut probleme cardio-respiratorii şi au decedat în secţia de Terapie Intensivă, iar şapte au fost duşi la Spitalul Grigore Alexandrescu.

Evacuarea de la Maternitatea Giuleşti s-a încheiat marţi, în jurul orei 23.30, în urma exploziei produse fiind scoase din unitatea sanitară 113 persoane, dintre care 60 sunt femei şi 53 copii.

Ministrul Sănătății Cseke Attila a declarat marți, că Maternitatea Giulești va rămâne închisă pentru derularea anchetei și pentru a se efectua igienizarea corespunzătoare a unității medicale.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata