Breaking news

Ministrul Sănătății solicită urgentarea reautorizării Institutului Cantacuzino

loading...

Ministrul Sănătății solicită urgentarea reacreditării Institutului Naţional de Cercetare –Dezvoltare “Cantacuzino”. Solicitarea Ministrului CSEKE Attila, vine după ce  ieri a apărut în mass-media faptul că Institutul Cantacuzino din București nu mai poate produce niciun fel de vaccin ca urmare a ridicării licenței de  către Agenţia Naţională a Medicamentului, întrucât Institutul nu îndepliena standardele europene în domeniu.

laborator-medicalCSEKE Attila, ministrul Sănătăţii a solicitat conducerilor Agenţiei Naţionale a Medicamentului (ANM) şi Institutului Naţional de Cercetare –Dezvoltare “Cantacuzino” soluţii rapide pentru reluarea producţiei de vaccin la nivel naţional.  CSEKE Attila i-a chemat la discuţii pe oficialii celor două instituţii şi le-a cerut mai multă responsabilitate în gestionarea situaţiei create.  Conducerea Institutului Naţional Cantacuzino este obligată să prezinte ministrului Sănătăţii, până luni, 22 februarie a.c., un plan de măsuri corective care să fie agreat de ANM şi care să aibă ca finalitate obţinerea autorizaţiei de fabricaţie şi reluarea producţiei de vaccinuri.

Conducerea Agenţiei Naţionale a Medicamentului are obligaţia să programeze în regim de urgenţă, până la sfârşitul lunii martie, inspecţia pentru acordarea avizelor necesare, astfel încât la începutul lunii aprilie a.c. producţia de vaccinuri să poată fi reluată.

“În orice ţară, producerea vaccinurilor şi a produselor injectabile reprezintă o problemă de strategie naţională. Este nevoie de o mai mare seriozitate din partea dumneavoastră în ceea ce priveşte tratarea acestui subiect şi vă atrag atenţia că nerespectarea termenelor stabilite astăzi va duce la sancţiuni”,  a declarat ministrul Sănătăţii în cadrul întâlnirii cu oficialii celor două instituţii.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata