Breaking news

Militarii răniţi în Afganistan și internaţi în Germania, vizitaţi de familii

loading...

Militarii români răniţi în urmă cu o săptămână în Afganistan și internaţi în Centrul medical regional american din Landstuhl, Germania, au fost vizitaţi miercuri, 16 aprilie, de familiile acestora, împreună cu ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa.

militari romani raniti afganistanStarea de sănătate a militarilor are o evoluţie pozitivă. Acest lucru a reieşit din informarea făcută de echipa medicală a spitalului.

Ministrul Duşa a mulţumit comandantului Centrului Medical, colonel Judith Lee, în numele tuturor militarilor români, pentru îngrijirile şi condiţiile asigurate răniţilor, oferindu-i acesteia Emblema de Onoare a Armatei României: De-a lungul timpului, prin acest spital au trecut peste 65 de militari români, răniţi în diferite teatre de operaţii. Mă bucur să mă aflu astăzi aici, împreună cu familiile militarilor noştri, mai ales că se apropie şi Sărbătorile Pascale, să simtă că sunt mai aproape de casă.

La rândul său, colonelul Lee a spus: Vreau să vă asigur că vom fi mereu aici pentru a vă îngriji răniţii. Şi doresc să mulţumesc tuturor militarilor români pentru participarea la operaţiunile din teatrul de operaţii din Afganistan.

În cadrul unei scurte ceremonii, ministrul apărării naţionale l-a înaintat în grad pe sublocotenentul Ionuţ Alin Marinescu, mulţumindu-i pentru curajul său şi pentru felul în care şi-a făcut datoria, exprimându-şi speranţa că prezenţa familiei îi va aduce alinare: Imediat ce se dă citire ordinului te vom lăsa numai cu familia ta”, a spus ministrul Duşa, iar locotenentul Marinescu i-a replicat: “Domnule ministru, şi dumneavoastră faceţi parte din familia mea. Sunt mândru că am reuşit să îmi îndeplinesc atribuţiile, că am reuşit să îmi servesc ţara, dar îmi pare rău pentru camaradul pierdut.

De asemenea, ministrul apărării le-a înmânat Emblema de Merit în Slujba Păcii, clasa I, caporalilor clasa a III-a Marius Bogdan Radu şi Eugen Valentin Pătru.

Pe timpul vizitei la baza militară din Ramstein, ministrul Duşa s-a întâlnit cu generalul-maior Richard C. Longo, locţiitor al comandantului Forţelor Terestre Americane dislocate în Europa şi comandant al Forţelor Terestre ale SUA în cadrul NATO.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata