Breaking news

Medicii îți spun cum poți preveni lăsarea sânilor

loading...
0 26

Lăsarea sânilor reprezintă o problemă pe care o au majoritatea femeilor. Calitatea pielii, moștenirea genetică sau mărimea acestora influențează de-a lungul timpului fermitatea și frumusețea lor. Un medic estetician îți spune ce trebuie să faci pentru a preveni lăsarea sânilor.

sani femeieNicio altă parte a corpului nu este mai afectată de gravitație decât sânii. Chirurgul estetician Vangelis Vasalos îți propune 5 modalități care te vor ajuta să eviți lăsarea acestora.

„În timpul zilei sânii tind să se lase spre buric, iar noaptea în părțile laterale. Astfel, susținerea corectă și completă a sânilor este sfântă, cu atât mai mult în cazul femeilor cu sâni voluminoși naturali sau cu implant”, susține chirurgul estetician Vangelis Vasalos.

Păstrează-ți o greutate constantă

Ori de câte ori urmezi o dietă de slăbit, sânii tăi au de suferit! În primul rând pentru că în proporție de 70% dintre glandele aflate în sâni sunt amestecate cu grăsime, iar oscilația în greutate afectează pielea, apoi ligamentele se întind și duc la lăsarea țesutului.

O data ruptă fibra de colagen din piele, aceasta nu se mai reface niciodată, cu nimic! În cazul unei sarcini se recomandă luarea echilibrată în greutate, sub îndrumarea medicului.

Poartă tot timpul sutien de susținere

Deși multe femei nu poartă sutien din prejudecata că acesta poate slăbi elasticitatea pielii sânilor, ideal este să îl purtați și noaptea, chiar dacă sub o formă mai lejeră precum bustiera.

Evită expunerea directă la soare

Menținerea tonusului pielii sânilor este strâns legată de expunerea la razele ultraviolete care pe lângă creșterea riscului de apariție a cancerului, determină subțierea bruscă a țesuturilor, îmbătrânirea și lăsarea sânilor.

Fă exerciții fizice

Chiar dacă sportul crește tonusul mușchilor și modelează formă corpului, acesta nu ajută la ridicarea sânilor, conform percepției generale. De exemplu, exercițiile cardio, cum ar fi alergatul sau aerobicul, sunt legate de mișcarea bruscă a sânilor și grăbesc lăsarea sanilor!

Făcut însă, în condiții corecte însă, sportul ajută la o mai bună vascularizare a sânilor și îi face mai fermi!

Alăptează în poziții avantajoase

Se știe că alăptarea poate duce la lăsarea sânilor, mai ales dacă nu folosești pozițiile ideale pentru alăptat. Astfel, trebuie să fii foarte atentă la pozițiile în care îți pui bebelușul să se alăpteze.

Cel mai indicat este să stai culcată pe spate și să ții copilul pe burta ta, foarte aproape de sân. Sau să stai în șezut, iar cu antebrațul să ții copilul de fund și de picioare. Dacă cel mic este agitat, atunci cea mai bună poziție este cea în care stai în picioare, iar dacă ai probleme cu alăptatul este recomandată poziția șezând în care copilul este ținut cu picioarele în lateral.

Dr. Vangelis Vasalos este medic specialist în chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, doctor în ştiinţe medicale, iar din anul 2008 are competenţe pe vibro-lipoaspiraţie şi este specializat în chirurgie cosmetică, în cadrul Clinicii Milenio Portugalia, sub îndrumarea Prof. Dr. Angelo Rebelo. Cursurile prestigioasei clinici Milenio sunt certificate de către Academia Internaţională de Chirurgie Cosmetică.

Este membru al Colegiului Medicilor din Bucureşti cu Certificat de membru al Colegiului Medicilor din România şi Membru al Asociaţiei Române de Chirurgi Plastici.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata