Breaking news

Medicii ieșeni refuză să facă avorturi în Săptămâna Mare

loading...

Cuprinși de smerenia sărbătorilor de Sfintele Paști medicii din Iași au decis să nu efectueze avorturi în Săptămâna Mare, transmite Antena3.

totul-despre-sarcinaDecizie controversată la Iaşi. Medicii refuză să facă avorturi la cerere în săptămâna mare. Ei vor să tragă un semnal de alarmă în privinţa controlului sarcinii. Medicii de la cele două maternităţi din Iaşi au hotărât ca în săptămâna mare să nu efectueze întreruperi de sarcină. Doar urgenţele vor fi luate în calcul, pentru a nu pune în pericol viaţa mamei sau a fatului.

Preoţii apreciază iniţiativa medicilor ginecologi. Aceştia spun că astfel de campanii vor mai fi organizate până când numărul avorturilor va scădea.

România se află pe locul trei în Europa în ceea ce priveşte numărul avorturilor, după Marea Britanie şi Franţa. Dacă în Marea Britanie numărul întreruperilor de sarcină a ajuns la 220.000 în anul 2007, ţara noastră a înregstrat 150.000 şi a devansat ţări ca Italia sau Spania unde numărul avorturilor este în scădere.

loading...
1 Comentariu
  1. yo5 spune

    este abominabil ceea ce fac medicii din iasi. in primul rand isi incalca juramantul de medici, in al doilea rand astfel de cazuri pot fi pedepsite chiar cu inchisoarea. acestea sunt cazuri de incalcare flagranta a drepturilor omului. orice instanta din Romania si din Europa ar sanctiona grav asa ceva. medicina nu se combina cu religia. ori esti medic si iti faci datoria cand iti exerciti profesia, ori esti pocait si te retragi in munti. din doua una. nu poti fi cu picioarele in rai si cu mainile in buzunare!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata