Breaking news

Medicii ar putea scăpa de tăierea salariilor cu 25%

loading...

Salariile medicilor ar putea rămâne intacte, întrucât ei sunt plătiți din bani ce vin prin asigurări. Deși fondurile de asigurări nu se reduc cu 25%,  șefii de spitale sunt obligați de guvern să aplice reducerea de 25%, scrie evz.ro.

medicinaContractele spitalelor sunt făcute anual, iar pentru acest an sunt deja încheiate şi nu se vor schimba după ce veniturile cadrelor medicale vor scădea cu 25%, spun reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS).  Aşa că banii rămaşi în spitale vor fi folosiţi în alte scopuri, cum ar fi plata medicamentelor şi materialelor sanitare.

Reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate confirmă faptul că în acest an nu se vor schimba contractele deja încheiate cu cele peste 400 de spitale publice din ţară, însă tăierile de salarii vor fi obligatorii în toate unităţile medicale.

Demersurile pentru ca veniturle medicilor să fie scutite de tăieri sau cel puţin ale medicilor rezidenţi s-au soldat deocamdată cu eşecuri. Răspunsul reprezentanţilor guvernului: “Dacă se fac excepţii la medici, vor cere şi alţii”.

Salariile medicilor ar putea fi tăiate cu 25%, dar să rămână totuși la fel prin plata de ore suplimentare. Asta pentru că banii pentru acest scop nu vin de la bugetul de stat, ci din contribuţiilor asiguraţilor care ajung la casele de asigurări, care, la rândul lor, îi reparatizează în funcţie de serviciile medicale prestate.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata