Breaking news

Medicii amenință cu demisii în bloc dacă Guvernul nu face rost de bani pentru rezidenți

loading...

Guvernul Ponta este presat de medici să facă rost de 20 de milioane de euro pentru majorarea salariilor rezidenților, în caz contrar își vor da demisiile în bloc, fapt ce va crea haos în sănătate.

medici romaniaPonta are la dispoziție două luni de zile ca să facă rost de bani pentru scoaterea din mizerie a rezidenților. În caz contrar, medicii intră în grevă generală și demisionează în bloc.

Am stabilit un calendar în ceea ce privește punerea sub presiune a Guvernului. Coaliția va solicita o întâlnire la Fondul Monetar Internațional pentru a discuta aspectele din sănătate. Guvernul trebuie să găsească 20 milioane de euro pentru cei 16.000 de rezidenți care trăiesc în mizerie. Este o condiție nenegociabilă pe care Guvernul și-a însușit-o”, a declarat prof. dr. Vasile Astărăstoae, președintele Colegiului Medicilor din România.

Lista cu revendicările a fost decisă azi de reprezentantii Colegiului Medicilor din România, Colegiului Medicilor Dentiști din România, Colegiului Farmaciștilor din România, Colegiului Psihologilor din România, Federației SANITAS, Camerei Federațiva a Medicilor și Sindicatului Ioan Cantacuzino, care au finalizat acordul pentru încheierea Coaliției profesioniștilor din sistemul de sănătate.

Solicităm o întâlnire cu FMI să le spunem adevărul pe care noi îl cunoaștem, tot ceea ce se întâmplă în sistemul sanitar. Dorim o lege pentru toate categoriile de profesioniști din sistemul de sănătate care să asigure o creștere a veniturilor“, a declarat Marius Sepi, vicepreședintele Federației SANITAS.

Coaliția a stabilit revendicările de bază si calendarul mișcărilor revendicative. Lista revendicărilor cuprinde: rectificare pozitivă de buget la sănătate pentru acest an, creșterea graduală a bugetului destinat Sănătății, astfel încât peste 3 ani să ajungă la 6%, bugetul Sănătății să fie utilizat nu doar pentru plata arieratelor, ci și pentru plata personalului și dezvoltarea investițiilor, o lege specială pentru salarizarea personalului din sistemul de sănătate diferită de cea a bugetarilor, salarii mai mari pentru rezidenti, toti tinerii care intra in sistemul de sănătate să aibă o salarizare suplimentară.

În luna iulie vor continua sondajele în rândul membrilor Coaliției și lobby la nivelul organizațiilor internaționale, la începutul lunii august va fi organizată o conferință de presă comună în București și la nivelul fiecărui județ, în luna septembrie vor fi organizate pichetări în județe la Prefecturi, marșuri și o pichetare a Ministerului de Finanțe. Luna octombrie este dedicată marșurilor la nivel central.

Locul profesioniștilor din sănătate este în spitale, alături de pacienți și nu în stradă. Doar dacă revedendicările nu ne vor fi aprobate, vom fi nevoiți să ieșim în stradă“, a mai spus prof. dr. Vasile Astărăstoae.

Membrii Coaliției speră că nu vor fi obligați să ajungă la aceste măsuri.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata