Breaking news

Medicii amenință cu demisia dacă DNA mai face presiuni asupra lor în cazul Năstase

loading...

Medicul Vasile Astărăstoaie, președintele Colegiului Medicilor susține că doctorii iau în calcul demisia în bloc dacă procurorii DNA continuă presiunile în cazul Adrian Năstase.

Sinuciderea și condamnarea lui Năstase, încinge spiritele între procurorii DNA și medici. Vasile Asărăstoaie spune că anchetarea lui Șerban Brădișteanu și a lui Vasile Lascăr.

”Un medic este obligat, atât prin codul deontologic cât şi prin legea privind drepturile pacienţilor, să pună interesul pacientului deasupra oricăror interese şi orice discriminare este interzisă. Chemarea doctorului Brădişteanu la DNA fără să existe o expertiză care să infirme diagnosticul stabilit şi numai pentru a se da satisfacţie unor politicieni este un act foarte grav pentru societatea românească şi arată o dependenţă a Parchetului de anumite grupări politice şi o abordare comunist-ceauşistă a corpului profesional medical din partea acestor organisme”, a spus preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae.

Preşedintele CMR a adăugat că pentru un medic, un arestat, un condamnat, sărac sau bogat, nu constituie un element de analiză, toţi fiind pacienţi.

Consiliul Naţional al Colegilor Medicilor din România va analiza, în şedinţa de vineri, imixtiunea inacceptabilă în independenţa profesională a medicilor.

Procurorii DNA au anunțat că au început urmărirea penală a lui Șerban Brădișteanu pe motiv că ar fi aplicat diagnostice eronate în cazul lui Năstase, menite să-l țină departe de închisoare pe fortul premier.

 

 

loading...
1 Comentariu
  1. Liviu spune

    Foarte bine !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata