Breaking news

Liftingul de brațe, secretul starurilor de la Hollywood

loading...

Aspectul corpului suferă diferite modificări de-a lungul vieții. Brațele sunt cel mai vizibil afectate de înaintarea în vârstă sau în urma slăbitului excesiv prin pierderea fermității. Pentru remodelarea lor nu este de ajuns exercițiul fizic, iar multe femei se plâng de aspectul neplăcut al brațelor lor.

liftingul-bratelorForma lor poate fi îmbunătățită prin procedura de lifting de brațe. Numită și brahioplastie, această intervenție corectează excesul de piele și țesutul adipos la nivelul brațelor. Vedetele de la Hollywood au promovat îndelung moda rochiilor fără mâneci prin expunerea brațelor lor ferme și bine conturate. Asta, a și convins multe femei să apeleze la liftingul de brațe.

”Operația de brahioplastie este aleasă, cel mai frecvent, de femeile și bărbații care au pierdut în greutate şi au exces de piele sau de pacienţii, mai în vârstă, a căror piele este moale şi lăsată. Pentru cei care vor doar o conturare a brațelor recomand liposucția. Practic, liftingul de brațe elimină pielea care este în exces și care lasă pacientul cu senzaţia că braţele îi sunt încă grele din cauza așa-numitelor aripi de liliac”, spune Dr. Ion Zegrea, medic specialist chirurgie plastică la Clinica Elysium.

Procedura de lifting pentru brațe se face sub anestezie generală şi durează de obicei între 2 şi 3 ore. Pentru pacienţii care au doar grăsime în exces în cantitate moderată, fără piele în exces, lipoaspiraţia este suficientă, iar inciziile sunt punctiforme. În cazul pacienţilor care au doar un exces minim de piele localizat lângă subţioară, procedura necesită doar o incizie limitată care este camuflată în subţioară. Pentru ceilați se extinde cât este nevoie zona asupra căreia se intervine.

”Liftingul braţelor nu este un tratament al obezităţii şi nici o metodă de control a greutăţii. Este indicată numai pentru a reduce depozitele localizate de grăsime care nu răspund la dieta şi sport. În cele din urmă, depinde numai de pacient să păstreze rezultatul acestei intervenţii. Brahioplastia este o operație provocatoare pentru că, și recuperarea este de lungă durată, iar cicatricile se vor maturiza și vindeca complet într-o perioadă de aproximativ un an”, mai spune chirurgul estetician, Dr. Ion Zegrea.

Statisticile Societății Americane a Chirurgilor Plastici (ASPS) arată că în SUA operațiile de lifting de brațe au crescut cu peste 439% din 2000 până în 2010. Este o tendință alimentată și de moda hainelor fără mâneci pe care au promovat-o multe celebrități pe covorul roșu. Intervenția de lifting de brațe – brahioplastie are un cost de 1500 de euro.

Dr. Ion ZegreaDespre Dr. Ion Zegrea

Dr. Ion Zegrea este medic specialist Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie Reconstructivă, membru al Asociației Chirurgilor Plasticieni din România și International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS). Dr. Ion Zegrea a absolvit în 1998 Facultatea de Medicină a Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București. În 2005, a început specializarea în departamentul de Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie Reconstructivă din Spitalul de Urgență București – Floreasca sub directa îndrumare a profesorului Ioan Lascar, devenind medic specialist în 2011. A participat la numeroase proiecte de cercetare naționale și internaționale. Are la activ un brevet de invenție premiat cu medalia de Aur la Salonul de Inventica INNOVA Brussels 2013.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata