Breaking news

Lapte suspect a fi contaminat cu aflatoxină, retras din școlile și grădințile din Sectorul 2

loading...

Primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu, a decis joi, sistarea furnizării laptelui în toate şcolile şi grădiniţele din sector, până când firma Simultan SRL, va prezenta un buletin de analiză prin care să facă dovada că laptele furnizat în şcoli şi grădiniţe nu conţine aflatoxină.

lapteScandaluri fără precendent în industria alimentară din România. După scandalul cărnii de cal și al macroului infestat cu paraziți, azi laptele pare să fi intrat în colimator. Și asta după ce s-a descoperit că loturi importate din Ungaria dar și din producție internă, ar fi suspecte ca fiind contaminate cu aflatoxină.

După ce Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a nominalizat firma Simultan SRL, ca fiind pe lista firmelor suspecte în scandalul laptelui contaminat cu substanța cancerigenă, primarul Neculai Onțanu a decis să sisteze furnizarea de lapte către unitățile de învățământ din Sectorul 2

Întreaga cantitate de lapte a fost retresă de la consumul elevilor şi preşcolarilor.

Primăria Sectorului 2 asigură zilnic, conform contractului, lapte pentru 31.507 elevi, cantitatea contractată pentru anul şcolar în curs fiind de 5,8 milioane de porţii.

O cantitate de lapte care conţine aflatoxină, cu efect cancerigen, importată din Ungaria, şi o alta aflată la un procesator din România au fost identificate şi retrase de pe piaţă, a declarat joi Daniel Constantin.

Ministrul a afirmat că aflatoxina are un efect cancerigen, motiv pentru care ministerul Agriculturii a declanşat o alertă în acest sens.

Scandalul cu laptele contaminat vine la două săptămâni de când Guvernul sârb a dispus retagerea de la vânzare a unor cantităţi de lapte suspectat de contaminare cu aflatoxină.

În urma testelor efectuate la un laborator din Munchen, autorităţile de la Belgrad spun că laptele avea un conţinut de aflatoxină peste limita maximă admisă.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata