Breaking news

Într-un an un bărbat poate lăsa gravide 73.000 de femei

loading...

Oamenii de știință au stabilit că zilnic testiculele unui bărbat produc 10.000 milioane de spermatozoizi. Pentru a ca o ovulă să fie fecundată in vitro, în eprubetă se introduc minim 50.000 de spermatozoizi, deși doar unul dintre ei va fecunda ovula.

barbat si femeie patAstfel, un calcul simplu, arată că sperma produsă de un bărbat într-un an ar fi suficientă pentru a insemina artificial  73.000 de femei. Iar dacă un bărbat ar dona spermă timp de 40 de ani acesta poate avea în timpul vieții aproximativ 3 milioane de urmași.

Însă dacă un copil este conceput pe cale naturală, numărul de femei însărcinate de un bărbat într-un singur an ar fi de aproximativ 100. Ca sperma să fie considerată normală, adică fertilă trebuie să conțină peste 20 de milioane de spermatozoizi per ml ejaculat. Cantitatea medie de lichid seminal a unui bărbat este de 3 -3,5 ml, adică în urma unui act sexual un bărbat irosește în medie 120 milioane spermatozoizi.

În timp ce bărbatul produce 10 milioane de spermatozoizi zilnic, ovarele unei femei conțin apropape o jumătate de milion de ovule, dintre care doar 400 ar fi optime pentru fecundare.

Oamenii de știință au stabilit că bărbații dotați au șanse mai mari să lase o femeie însărcinată întrucât un penis lung asigură o mai bună distribuire a spermei şi măreşte şansele de concepţie.

loading...
1 Comentariu
  1. denis spune

    MAI SA FIE… fie asta inseamna ca ori nu suntem dotati ori nu mai avem spermatozoizi suficienti. (ma refer vazand natalitatea)

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata