Breaking news

Încă un caz de infecție intraspitalicească

loading...

Încă un caz de infecție intraspitalicească revine în centrul atenției mass-media, după cele două de săptămâna trecută de la Spitalul CF2 București.

FARMACISTE - OMORO femeie în vârstă de 30 de ani, care a suferit, ieri, o întrerupere de sarcină, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti, a intrat în şoc septic, ca urmare a unei infecţii intraspitaliceşti. Ioana Constantin, din comuna argeşeană Căteasca, s-a prezentat, ieri , la spital, în jurul orei 11.00, solicitând o întrerupere de sarcină. Potrivit directorului DSP Argeş, Anca Alexandrescu, citat de Mediafax, intervenţia a decurs fără probleme, aşa că, pacienta a fost lăsată să plece acasă.

După numai câteva ore, însă, femeia a început să se simtă rău şi a intrat în stare de şoc. Familia a sunat la Serviciul Unic de Urgenţă şi o salvare s-a deplasat la domiciliul femeii pentru a o transporta la spital. Ioana Constantin a fost dusă imediat în secţia de Terapie Intensivă. ”Din primele noastre cercetări, după ce o comisie a instituţiei pe care o conduc s-a deplasat la acest spital, rezultă că ar putea fi vorba despre o infecţie intraspitalicească, deocamdată neconfirmată”, a declarat doctor Anca Alexandrescu, director DSP Argeş, conform sursei citate. Directorul DSP spune că primele cercetări indică faptul că sursa infecţiei ar putea fi mănuşile chirurgicale şi setul perfuzabil de proveninţă chinezească.  Din cauza stării grave în care se afla pacienta, medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti au cerut transferul acesteia la Bucureşti.

Direcţia de Sănătate Publică Argeş a interzis activitatea medicală în sala de tratament a secţiei de Obstetrică –Ginecologie nr 1 şi a cerut unităţii sanitare începerea operaţiunilor de sterilizare la blocul operator şi înlocuirea mesei chirurgicale.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata