Breaking news

În fiecare oră patru români mor din cauza fumatului

loading...

La fiecare 15 minute un român moare din cauza fumatului, iar în lume la fiecare opt secunde o persoană moare tot din cauza tutunului, potrivit Societăţii Române de Pneumologie.

tigara170 la sută dintre românii care mor din cauza tutunului au vârste între 35 şi 69 de ani. “În România, incidenţa cancerului cauzat de fumat creşte îngrijorător. Numai în 2009 în ţara noastră au murit 33.000 de oameni din cauza unor afecţiuni provocate de fumat”, a declarat, luni, vicepreşedintele Societăţii Române de Pneumologie, Miron Bogdan, citat de mediafax.

Acesta a precizat că sunt fumători care au renunţat la viciu chiar şi de două ori, însă deoarece nu au beneficiat de sprijin medical de specialitate, reîncep să fumeze şi îşi pierd încrederea că vor reuşi să renunţe la această dependenţă.

“Fumatul nu înseamnă numai dependenţă psihocomportamentală, ci şi una biologică, din cauza căreia persoana se simte depăşită în lupta cu renunţarea şi de cele mai multe ori cedează în faţa acestei boli”, a explicat Miron Bogdan.

Cele mai noi studii cu privire la incidenţa deceselor din cauza fumatului au scos la iveală cifre îngrijorătoare. Conform unui raport realizat de Comisia Europeană aproximativ 15 la sută din totalul deceselor anuale din Europa sunt cauzate de acest viciu.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata