Breaking news

Guvernul cumpără fructe elevilor în valoare de 61 milioane de lei

loading...

Elevii români vor primi la școală fructe în valoare de peste 61 milioane lei. Și asta după ce în ședința din 16 octombrie, Guvernul a aprobat Hotărârea privind implementarea Programului ”Fructe în școli” în anul şcolar 2013-2014.

fructe scoliBugetul programului pentru anul şcolar în curs este de aproximativ 61,3 milioane lei (22,7 milioane reprezintă fonduri UE, iar restul de 38,6 milioane lei reprezintă co-finanţate publică şi cheltuieli, altele decât cele eligibile).

Prin acest act normativ se urmăreşte încurajarea consumului de fructe în şcoli precum şi crearea şi fixarea unor obiceiuri alimentare sănătoase în rândul copiilor de vârstă şcolară.

De asemenea, această Hotărâre va avea drept consecinţă stimularea producţiei interne de fructe. Actul normativ prevede distribuirea gratuită de mere, în limita valorii zilnice de 0,37 lei/elev, pentru o perioadă de 85 de zile.

Ca și în anul școlar precedent, în cadrul programului sunt prevăzute şi măsuri adiacente recreativ-educative care constau în vizite la ferme şi staţiuni de cercetare pomicolă, la expoziţii şi târguri de profil, la zilele recoltei, concursuri tematice cu premii care să contribuie la dezvoltarea competenţelor elevilor prin activități de grădinărit.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata