Breaking news

Gravida supraponderală a născut!

loading...

Olteanca de 25 de ani cu o greutate de 240 kg,  care a ajuns ieri în București la Spitalul Universitar, pentru a putea să nască a adus astăzi pe lume o fetiță.

gravida-240-kg-capturaFemeia a dat naştere unei fetiţe de 2,900 de kilograme, care nu a avut nevoie de resuscitare. Operaţia de cezariană s-a terminat în jurul orei 9.20, iar medicii spun că a fost necesar să-i provoace naşterea, deoarece puteau apărea probleme ale fătului. În acest moment, starea femeii este stabilă, dar pot apărea complicaţii din cauza situaţiei speciale pe care o are, explică doctorii. Femeia a ajuns miercuri după-amiază la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti şi a fost ajutată de trei echipe de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă pentru a ajunge în Camera de gardă.

Femeia a fost dusă la unitatea sanitară din Capitală întrucât masa din sala de operaţii de la spitalul craiovean nu poate susţine mai mult de 170 de kilograme.Victoria Lăcătuş are 25 de ani şi 240 de kilograme. În urmă cu o lună, ea a fost internată la Secţia de ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. De teamă să nu piardă copilul, ca urmare a complicaţiilor care ar fi putut apărea din cauza greutăţii femeii, medicii din Slatina au trimis-o la Spitalul Municipal din Craiova. Din secţie la ambulanţă şi apoi de la ambulanţă în secţia spitalului craiovean, femeia a fost transportată cu ajutorul pompierilor, greutatea acesteia depăşind capacitatea maximă a lifturilor din cele două unităţi medicale.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata