Breaking news

Funcțiile principale ale suplimentelor alimentare

loading...

Nu este deloc un secret faptul că organismul are nevoie, în mod esențial, de un surplus de subtanțe nutritive pentru a putea să își asigure buna realizare a funcțiilor sale de bază. Așadar, marea majoritate a alimentelor nu reușesc pe deplin să facă față acestor necesități, fiind implicat în acest sens consumul de suplimente alimentare bogate în vitamine, minerale sau alte substanțe benefice.

alfasuplimenteSuplimentele alimentare, cunoscute și sub denumirea de suplimente nutritive, sportive sau dietetice, vin cu o serie de efecte benefice în cazul în care sunt consumate în maniera indicată, fără a se face abuz de proprietățile lor. Pe lângă rolul lor principal de a completa o carență a organismului, suplimentele nutritive se pot consuma în paralel cu desfășurarea unei activități sportive și, implicit, depunerea unui efort suplimentar în acest sens.

Se apreciază că performanțele sportive sau atletice, necesită un plus de substanțe nutritive, astfel încât să se completeze pe deplin nevoia de nutrienți solicitată de organism. Din acest motiv, aceste produse create special pentru activitatea sportivă, trebuie să fie cât mai diversificate și să asigure nevoi diferite.

Principalele suplimente naturale, de care organismul are nevoie în mod obligatoriu, sunt următoarele:

  1. Vitaminele: marea majoritate a suplimentelor alimentare cuprind un conținut bogat de vitamine, extrase de obicei din plante, iar mai apoi fiind prelucrate pentru a lua forma de suplimente alimentare, ce contribuie și sprijină restabilirea unor deficiențe de care suferă organismul.

Totodată, vitaminele se consideră ca fiind esențiale în absolut orice dietă a persoanelor interesate de a-și menține funcțiile organismului în standarde optime.

  1. Carbohidrații: persoanele interesate de activități sportive așa cum sunt body-building-ul sau culturismul, precum și cele care desfășoară alte activități atletice sau sporturi de performanță, necesită un nivel ridicat de energie pentru a putea să își ducă la îndeplinire obiectivele cu un maximum de eficiență. Așadar, carbohidrații sunt acele substanțe responsabile de transportul energiei în cadrul organismului, reprezentând o sursă cât se poate de relevantă pentru persoanele menționate mai sus.

Pe lângă suplimentele nutritive bogate în carbohidrați, aceștia se pot găsi și în alimente precum: orezul, pastele făinoase, pâinea, fructele și legumele.

  1. Grăsimile benefice, ce sunt cunoscute și sub denumirea de acizi grași, sunt aparent insuficiente organismului doar prin alimentația obișnuită. Astfel, suplimentele alimentare care au la bază conținuturi de acizi grași se dovedesc de-a dreptul utile pentru a sprijini imunitatea și starea de sănătate optimă.
  2. Mineralele: aceste substanțe sunt considerate ca fiind printre cele mai importante categorii de suplimente alimentare, având la bază o serie de compuși anorganici. Așadar, după cum este de la sine înțeles, alimentația asigurată în mod natural nu este suficientă din prisma conținutului de minerale. Din acest motiv, se recomandă persoanelor interesate de o stare de sănătate cât mai bună să se orienteze în privința consumului de suplimente alimentare bazate pe minerale.
  3. Proteinele: cu siguranță această categorie este principalul interes pentru persoanele care doresc să crească în masă musculară.

Așadar, proteinele sunt acele substanțe cu rol în sprijinirea construirii țesutului muscular, însă în același timp sprijină îndeosebi sănătatea părului și a unghiilor.
În cazul în care unul dintre principalele dumneavoastră obiective este de a crește în masă musculară, atunci suplimentele alimentare ce prezintă conținuturi bogate de proteine sunt o soluție perfectă. De asemenea, proteinele sunt cunoscute ca având o influență pe cât se poate de favorabilă în procesul de reparare al țesuturilor afectate ca urmare a depunerii de efort suplimentar în activitățile sportive, recuperare ce stă la baza creșterii musculare în maximum de eficiență și minimum de timp investit.

Cu siguranță dacă ținem cont de aspectele de mai sus, putem trage concluzia conform căreia suplimentele nutritive sunt cu adevărat utile atât în desfășurarea de activități sportive și atingerea obiectivelor impuse, cât și din prisma asigurării unei stări de sănătate optime.

Atunci când vine vorba consumul de astfel de produse, totuși trebuie consultat un medic specialist care va indica exact suplimentele ce vr sprijini scopurilor fiecărei persoane. De asemenea, alegerea unor suplimente nutritive cu adevărat eficiente ține și de alegerea unui furnizor care să ofere nu doar calitate, ci și prețuri avantajoase. Un bun exemplu în acest sens este magazinul online alfasuplimente.ro, unde cu siguranță fiecare persoană interesată va găsi produsul ideal pentru propria sa sănătate și sprijinire a organismului.

Dacă vă interesează o astfel de achiziție, puteți solicita mai multe informații de la reprezentanții site-ului alfasuplimente.ro, care vă stau la dispoziție pentru a beneficia de o alegere ideală.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata