Breaking news

Exportul de citostatice, suspendat de Ministrul Sănătății

loading...

Ministrul Sănătății, Eugen Nicolescu a anunțat luni într-o conferință de presă că a decis să suspende exportul de citostatice după ce a constatat că un lanț de farmacii din România face profit pe spatele bolnavilor de cancer.

citostatice  - nicolaescuMinistrul Sănătății și-a motivat decizia de a suspenda până la finele anului, exportul de citostatice din România, întrucât medicamentele nu ajungeau și la bolnavii de cancer din țara noastră.

Nicolăescu a constatat că acestea au fost cumpărate cu bani de la stat şi vândute apoi în străinătate.

”Începând cu luna octombrie 2012 şi până în ianuarie 2013 s-au livrat de către Unifarm trei medicamente oncologice esenţiale pentru tratamentul bolnavilor de cancer către reţeauna de spitale şi farmacii. Farmacia Melissa Farm din Ploieşti, una dintre farmaciile care au comandat la Unifarm aceste produse, a livrat prin depozitul aflat în spatele ei în tările Europe prin export paralel aceste medicamente. Farmacia a dat comanda la Unifarm după care a livrat aceste medicamente către propriul depozit care le-a scos din România prin activitatea de export paralel. Pentru a remedia această situaţie astăzi semnez un ordin de ministru prin care până la sfârşitul anului 2013 se vor suspenda activităţile de export paralel pentru toate medicamentele oncologice care sunt monitorizate, de pe site-ul Ministerului Sănătăţii.”, a acuzat ministrul Sănătăţii.

Nicolescu a ținut să precizeze faptul că: Dacă nu s-ar fi făcut exportul paralel pentru aceste medicamente am fi avut stocuri pana în luna august 2013.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata