Breaking news

Eugen Nicolescu a anunțat că desființează casele de sănătate și direcțiile județene

loading...

Scandal în sănătate după ce Ministrul Eugen Nicolăescu, a anunţat marţi că va desființa Casele de Asigurări de sănătate județene cât și direcţiile de sănătate publică judeţene.

eugen nicolaescu - dsp desfiintateMinistrul Sănătății, Eugen Nicolăescu și-a pus în cap sistemul medical românesc după ce a anunțat ce are de gând să facă.

Prezent la Forumul Naţional al Asociaţiilor de Pacienţi, Nicolăescu a afirmat că direcţiile de sănătate publice judeţene cât și Casele județene de asigurări, vor fi desființate.

Motivul? Consumă prea mult din bugetul Ministeului Sănătății. Cât? Cam 10% din fondul de administrare al Ministerului Sănătăţii.

Nicolescu a precizat că economiile ce vor fi făcute prin desfiinţarea lor vor fi dirijate către programele naţionale de sănătate.

Nicolăescu a mai spus că 2013 va fi anul marilor schimbări în sănătate, precizând că are sprijin politic pentru măsurile care vor fi luate.

În prezent circa 8000 de persoane lucrează la Direcțiile de Sănătate Publică și la Casele Județene de Asigurări de Sănătate.

Surse apropiate ministrului au declarat că cele 42 de DSP-uri vor fi comasate în opt centre regionale.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata