Breaking news

Discuțiile dintre medici și minister, în coadă de pește

loading...

Nicio concluzie clară în urma discuțiilor de azi purtate întrereprezentanții  medicilor de familie, Casa Națională de Sănătate și Ministerul Sănătății. Negocierile vor continua miercuri şi că, dacă se va ajunge la un acord, se va încheia un protocol, iar de joi, se va relua eliberarea reţetelor compensate şi gratuite.

medic-familie111-shutterstockLiderii organizaţiilor medicilor de familie au spus, după cele şase ore de discuţii de la Ministerul Sănătăţii, că au fost identificate “câteva puncte”, că trebuie văzut dacă acestea pot fi rezolvate şi dacă soluţiile vor fi susţinute de colegii din teritoriu, transimte mediafax.ro Nu există un rezultat concret al întâlnirilor, au spus liderii organizaţiilor medicilor de familie, aceştia susţinând că, miercuri, ar putea fi chiar şi 12 ore de discuţii. La rândul său, ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a spus că dezbaterea, din punctul lui de vedere, “trebuia să aibă loc mult mai devreme”. Miercuri vor fi discutate punctual normele de aplicare a contractului-cadru privind acordarea asistenţei medicale pe 2010 şi contractul individual semnat de fiecare furnizor de servicii cu Casa de Asigurări de Sănătate de care aparţine.

Discuţiile vor începe la ora 9.00, la CNAS. “Vom lua cu noi apă şi sandwich-uri şi vom discuta punct cu punct fiecare din normele de aplicare a contractului-cadru privind acordarea asistenţei medicale pe 2010 şi contractul individual semnat de fiecare furnizorr de servicii cu Casa de Asigurări de Sănătate de care aparţine”, a declarat Rodica Tănăsescu.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata