Breaking news

Directorul medical și managerul Spitalului Județean Slatina, demiși

loading...

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, i-a demis din funcţii, duminică, pe managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Ileana Roxana Dragomir şi pe directorul medical, Alina Chiriac, după ce un copil de 9 ani a decedat în urma unei fracturi la mână, tratate la această unitate sanitară.

targabolnavMinisterul Sănătaţii a anunțat dumincă seară, prin intermediul unui comunicat că decizia  ministrului Cseke Attila, de demitere a celor doi directori,  a fost motivată de faptul că atât managerul unităţii medicale, cât şi directori ai spitalului au încălcat prevederile Ordinului ministrului Sănătăţii nr. 14/11.01.2010 privind aprobarea metodologiei de raportare a evenimentelor deosebite care implică actul medical în unităţile sanitare cu paturi aflate în reţeaua Ministerului Sănătăţii.

Conform acestei prevederi legale, conducerea spitalului era obligată să anunţe imediat autorităţile despre decesul băiatului de nouă ani şi condiţiile în care acesta s-a produs, însă evenimentul a fost anunţat după trei zile de la producere şi numai după ce presa a semnalat cazul.

Duminică la prânz, Ministrul Sănătăţii a declarat că este indignat de acest caz, atenţionând că vinovaţii trebuie să plătească mai ales dacă au dovedit lipsă de responsabilitate. Copilul de nouă ani a murit, joi seară, la patru zile după ce a fost adus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina pentru a i se trata o fractură la antebraţul stâng.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata