Breaking news

Danone a primit rezultatul analizelor și spune că produsele retrase din magazine sunt bune de consum

loading...

Danone România spune că produsele retrase ieri de pe rafturile magazinelor din cauza scandalului cu aflatoxina, sunt bune pentru consum.

danoneAnalizele de laborator efectuate de Danone confirmă faptul că produsele companiei retrase de la comercializare, sunt numa bune de mâncat întrucât nu conțin aflatoxină.

În paralel cu retragerea preventivă a unor produse de pe piaţă, Danone România a trimis de asemenea mostre ale acestora spre analiza unui laborator european acreditat. 

”Rezultatele primite de la laborator în această zi (marţi – n.r.) confirmă că aceste produse au un conţinut de aflatoxină sub limita europeană şi, ca urmare, sunt sigure pentru consum„, se arată într-un comunicat al companiei.

Luni, Danone România a anunțat că retrage preventiv de pe piaţă unele produse, iaurt şi smântână, care ar putea să conţină urme de lapte contaminat şi blochează în depozitul său alte 75 de tone de lactate, după ce a descoperit aflatoxină în laptele livrat de unul dintre furnizori.

Vicepreşedintele ANSVSA, Vladimir Mănăstireanu, a declarat, joi, că laptele care se află pe piaţă este bun de consum, iar cantitatea cu aflatoxină peste limitele admise, care a fost sechestrată şi va fi distrusă, reprezintă aproximativ 0,2 la sută din producţia zilnică de 20.000 de tone a României.

Lapte cu aflatoxină peste limita admisă a fost depistat la trei ferme, două centre de colectare şi două centre de procesare, în urma controalelor demarate la nivelul tuturor unităţilor, de la cele de producţie la cele de procesare.

Ancheta a fost demarată după ce, în 4 martie, au fost depistate niveluri ridicate de aflatoxină în produsul crud la o fermă.

Un număr de 32 de automate pentru distribuirea laptelui, alimentate din producţia unor ferme, au fost suspendate în urma controalelor privind nivelul de aflatoxină, a informat duminică ANSVSA.

Consumul de lapte cu aflatoxină pe timp îndelungat, poate deveni periculos pentru sănătate.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata