Breaking news

Cum scăpăm de cearcănele inestetice?

loading...

De multe ori se consideră că cearcănele apar în urma oboselii, lucrului îndelungat sau privarea de somn. Deşi aceşti factori pot contribui, nu reprezintă o cauză principală. Medicul estetician Andrei Gregorian a urmat numeroase cursuri atât în țară, cât și în străinătate cu scopul de a oferi pacientelor o gamă cât mai variată de proceduri.

În mod real, atunci când îmbătrânim pielea îşi pierde din elasticitate şi din abilitatea de a se regenera. Astfel, ea devine mai subţire iar vasele de sânge din jurul ochilor vor fi mai evidente. De asemenea, exista şi o predispoziţie genetică pentru această stare.

Mai contează Şi culoarea pielii: astfel, o persoană care suferă de albinism va avea cearcănele mult mai evidente decât o persoană cu origini africane, spre exemplu. De asemenea, în jurul ochilor poate apărea o hiperpigmentare, prin secreţia în exces a hormonului numit melanină. Acesta este responsabil cu o piele mai închisă la culoare. O alta afecţiune care merge mână în mână cu această afecţiune este reprezentată de apariţia “pungilor “ de sub ochi. Acestea apar fie din cauza unor factori precum acumularea de lichide sau chiar a vârstei înaintate în sine. Metode de tratament. Cel mai frecvent, sunt cunoscute 3 metode de abordare a cearcănelor. 

Umplere cu acid hialuronic

Astfel, sub ochi se injectează această substanţă cu rol în hidratare şi care va reda fermitatea pielii de sub ochi. Acidul hialuronic este un produs natural, care se găseşte în organism de la sine. Este deosebit de benefic pentru o serie de mai multe proceduri estetice. 

Injectarea de cocktail-uri de biorevitalizare

Medici dermatologi din toată lumea au remarcat ca hiperpigmentarea cearcănelor este o afecţiune deosebit de întâlnită. Astfel, aceste necesităţi au adus la un întreg “boom” al produselor farmaceutice menite să trateze această zonă. În momentul de faţă, în mod frecvent un cocktail care conţine aâat substanţe utile în depigmentare, cât şi minerale şi peptide pentru revitalizarea zonei şi acid hialuronic pentru o umplere uşoară şi hidratare. În cazurile severe, atunci când deja apar pungile de sub ochi, se recomandă operaţia numită blefaroplastie. Prin aceasta, este înlăturată pielea în exces de la nivelul pleoapelor şi se efectuează un uşor lifting facial. Este o procedură realizată în blocul operator de către medicii specialişti în chirurgie plastică, sub anestezie. Poate fi atât superioară cât şi inferioară. Preţul une astfel de proceduri se stabileşte în funcţie de produsul ales şi  de complexitatea procedurii, şi  variază între 200 si 3.000 de euro.

loading...
1 Comentariu
  1. Ioan spune

    Pentru cearcane eu folosesc serul Pure.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata