Breaking news

Cum să ai grijă de oasele și dinții celui mic

loading...

Oasele celor mici sunt într-o continuă dezvoltare pe toată perioada copilăriei. Acestea continuă să crească în densitate până în intervalul vârstei de 18-25 de ani. Cu cât acestea sunt mai bine dezvoltate, cu atât vor oferi o protecție și o rezistență mai mare pe durata întregii vieți, evitând astfel apariția osteoporozei sau a parodontozei, în cazul dinților.

copii lapteCum să ai grijă de sănătatea oaselor și a dinților celui mic poți afla în continuarea acestui articol.

3 moduri pentru întărirea oaselor celui mic

  • Sportul

Sportul este o activitate care nu ar trebui sa lipsească din rutina zilnică a unui om. Pentru ca cel mic să poată avea o viață sănătoasă, să fie puternic și să prevină riscul apariției bolilor ososase, acesta trebuie obișnuit de mic cu mișcarea zilnică. Fie că merge cu bicicleta, cu skateboard-ul, bate mingea cu prietenii săi ori este înscris la un sport în timpul liber, activitatea fizică constantă îl va ajuta să aibă oase și articulații puternice și sănătoase.

  • Orteza

Pentru a preveni accidentările și durerile provocate de un impact puternic, este indicat ca în timpul mersului pe bicicletă ori a practicării unui sport, cel mic să poarte o orteză de genunchi. Aceasta are rolul de a atenua impactul și de a diminua disconfortul.

  • Ceaiul de ghimbir  

Pintre multele beneficii ale ceaiului de ghimbir se numără și reducerea inflamațiilor articulare și a durerilor reumatice. Pentru prevenirea apariției unor astfel de afecțiuni atât tu, cât și cel mic puteți consuma periodic ceai de ghimbir. Este indicat a se bea după depunerea unui efort fizic intens, pentru a evita apariția febrei musculare. De asemenea, în cazul în care cel mic are o entorsă ușoară, o inflamație locală sau o luxație, compresele cu ghimbir vor ajuta la vindecare.

Un mod sigur pentru protejarea dinților celui mic

Vizita periodică la dentist

Cel mic trebuie obișnuit cu vizitele periodice la medicul stomatolog încă de la vârsta de 2-3 ani. Acesta va stabili starea de sănătate a danturii și va recomanda periajul dinților de cel puțin 2 ori pe zi, dimineața și seara, utilizând o periuță și o pastă de dinți fără fluor, special realizate pentru copii. În cazul în care cel mic prezintă afecţiuni ale dinţilor, dentistul va aplica un tratament pentru copii pentru vindecarea acestora. Ai în vedere ca medicul stomatolog la care te prezinţi cu prichindelul tău să fie specializat în ortodonţie pediatrică.  

Ţine cont de aceste sfaturi şi învaţă-l pe cel mic cum poate avea singur grijă de sănătatea lui şi importanţa pe care sportul, controlul periodic la dentist, remediile naturiste, precum şi măsurile de precauţie îl pot ajuta să se bucure de oase puternice şi un zâmbet frumos.

foto: https://ostelin.com.au

loading...
1 Comentariu
  1. Silvia spune

    Foarte bun articol, multumesc pentru sfaturi, cei mici au nevoie de cea mai riguroasa ingrijire.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata