Breaking news

Cu datorii de peste 16 milioane euro, Spitalul Universitar e la un pas de faliment

loading...

Spitalul Universitar București trece printr-o situație financiară cruntă, fără precedent în istoria instituției. Cu datorii de peste 16 milioane de euro, este la un pas de a-și închide porțile.

SPITALUL UNIVERSITAR DE URGENTA DIN BUCURESTISituaţie disperată la unul dintre cele mai mari spitale din ţară. Spitalul Universitar Bucureşti are are datorii de peste 16 milioane de euro, acumulate din 2008 și până în prezent. Medicii spun că nicio operaţie nu mai e sigură acolo. Spitalul ar putea fi închis. Pacienţii deja sunt mutaţi la alte spitale pentru intervenţiile urgente. Noaptea trecută chirurrgii au constatat că nu pot sutura o operaţie de apendicită pentru că nu mai au materiale. În aceste condiţii, nu se vor mai face internări iar pacienţii care au nevoie de operaţie vor fi transferaţi la alte spitale. Situaţia cea mai gravă este la secţia de terapie intensivă. Stocurile materialelor de urgenţă au ajuns pe zero.

Nici Spitalul Fundeni nu stă prea bine. Aici mai sunt bani doar pentru şapte operaţii. Până acum nu au fost nevoiţi să-i trimită pe bolnavi la alte spitale, au amânat intervenţiile chirurgicale şi speră ca banii de la Casa Naţională Asigurări de Sănătate să vină în timp util.

În purul stil băsescian, de a rezolva problemele, preşedintele Traian Băsescu  a declarat în întânlirea cu parlamentarii puterii, că  200 din 400 de spitale din ţară ar trebui închise.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata