Breaking news

Copil decedat la Spitalul Oltenița, unde a ajuns cu o plagă la genunchi

loading...

Vineri seară, un copil de opt ani a ajuns  la Spitalul Municipal Olteniţa, cu o plagă la genunchi. Însă duminică a murit, în unitatea medicală, iar părinţii acestuia îi acuză de malpraxis pe medici.

salvare-ambulanta-001Potrivit directorului interimar al Spitalului Municipal Olteniţa, Liliana Petculescu, copilul a suferit o fractură la picior şi a fost adus vineri în unitatea medicală, unde i s-a aplicat o atelă gipsată, conform Mediafax. Ulterior, copilul a fost trimis acasă, iar duminică a revenit la spital pentru control.

În momentul în care a revenit în spital pentru control copilului i s-a făcut rău, era palid, iar echipa medicală a constatat că acesta a intrat în comă. În jurul orei 16.00, copilul a fost intubat şi resuscitat şi a decedat în jurul orei 17.30. Nu înţeleg ce s-a întâmplat, poate a fost vorba despre o embolie cerebrală. Echipa medicală a făcut tot ceea ce prevede protocolul în asemenea situaţii, dar copilul nu a mai putut fi salvat “, a declarat Petculescu.

Direcţia de Sănătate Publică din Călăraşi a început o anchetă în acest caz.

Familia copilului îi acuză de malpraxis pe medici, afirmând că băiatul era “perfect sănătos” în momentul în care a fost internat şi că avea o simplă rană la genunchi, după ce a căzut în parc şi s-a lovit. Unchiul copilului a spus că băiatului i s-a făcut rău, duminică, imediat ce medicii i-au pus o soluţie perfuzabilă cu antibiotic.

Cazul seamănă cu cel produs în acest an la Spitalul Județean Slatina, când un copil de nouă ani a decedat la patru zile după ce a fost adus la unitatea medicală pentru a i se trata o fractură la antebraţul stâng.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata