Breaking news

Copii perfect sănătoşi, dar cu trei părinți biologici

loading...

Copii cu trei părinţi biologici ar putea fi concepuţi peste trei ani de la finalizarea cercertărilor cu privire la moştenirea genetică a bolilor grave.

EMBRIONI HIBRIZI.gifOamenii de ştiinţă de la Universitatea din New Castle au dezvoltat embrioni umani după ce au amestecat ADN-ul de la două ovule fertilizate, printr-o tehnică despre care se spune că, în curând, va fi folosită pentru a preveni anomaliile genetice severe, scire evz.ro.

Scopul cercetătorilor este acela de a corecta funcţionarea celulară  – mitocondria – care poate cauza afecţiuni grave ale inimii, ale ficatului, neurologice sau musculare,  prin înlocuirea celulelor afectate cu altele sănătoase, de la un embrion donat. Astfel, un copil ar putea moşteni materialul genetic de la trei părinţi: mama şi tatăl ar furniza 99,8% din ADN-ul copilului, cu un mic aport din partea unei alte femei, donatorul mitocondrial.

Potrivit statisticilor, anual, unul din 200 de copii se naşte cu mutaţii genetice în mitocondrie – un organit celular neobişniut care conţine acid dezoxiribonucleic (ADN), găsit în general la nucleul celulei, şi ribozom. Efectele sunt, cel mai adesea, slabe, însă, într-un caz din 6.500, pot să apară boli incurabile.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata