Breaking news

Computer tomograf performant de 100.000 euro la Pitești

loading...

100.000  de  euro a costat cel mai performant computer tomograf volumetric cu rază conică (CBCT) specializat, din sud-vestul României, și a fost montat în cadrul Clinicii RADIOLOGIA 1 din Pitești.

prod_3952Echipamentul este singurul de acest fel din 12 judete situate în sud-vestul României și se adresează medicilor stomatologi/ dentiști și pacienților lor din: Dâmbovița, Prahova, Giurgiu, Teleorman, Argeș, Olt, Dolj, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Caraș Severin și Hunedoara.

Computer tomograful MORITA 3D este vârf de gamă la nivel mondial și este specializat în efectuarea de computer tomografii și reconstructii tridimensionale (3D) pentru extremități și în special zona capului și mai ales dantura, sinusurile feței, urechea internă, articulația temporo-mandibulară, oasele capului și eventual coloana cervicală, în funcție de recomandarea medicului.

Acest echipament permite diagnosticarea unor afecțiuni care nu se pot observa cu ajutorul computerului tomograf clasic deoarece nivelul de detaliu este de aproape 3 ori mai bun (125 microni față de 300 microni la tomografia clasică) și are un preț al investigației de până la 3 ori mai mic comparativ cu tomografia clasică (160 lei față de 450 lei la tomografia clasică), ceea ce face serviciul mult mai accesibil.

Rezultatul computer tomografiei se eliberează pe loc, fie în format digital pe compact disk (CD), fie printat pe film sau fie trimis prin internet către medicul curant, oriunde ar fi acesta în România sau în Europa.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata