Breaking news

CNAS a aprobat 49 de dosare pentru tratamentul cu molecule noi

loading...

Casa Națională de Sănătate a aprobat până în prezent 49 de dosare pentru tratamentul pacienților români cu molecule noi.

medicamente compensate romaniaVești bune pentru o parte din românii bolnavi cronic care suferă de boli grave, au o șansă în plus la viață. CNAS începe aprobarea dosarelor de tratament cu molecule noi.

Odată cu publicarea HG nr. 389/2014 privind introducerea a 17 molecule noi în lista medicamentelor compensate, CNAS a luat măsurile necesare aplicării acesteia precum și a celorlaltor acte normative subsecvente.

Casa Națională de Asigurări de Sănătate și Ministerul Sănătății, prin specialiștii săi, a efectuat în regim de urgență procedurile de implementare a Hotarârii de Guvern prin care un număr de 17 molecule noi au fost introduse în lista de medicamente de care beneficiază asigurații, atât în tratamentul ambulatoriu, cât și în cadrul Programelor Naționale de Sănătate”,  a declarat Vasile Ciurchea, președintele CNAS.

Comisiile de experti necesare aprobării terapiilor cu aceste molecule au fost organizate la nivelul CNAS, iar casele județene de asigurări de sănătate au fost informate despre necesitatea transmiterii imediate a dosarelor depuse de pacienți în vederea aprobării noilor terapii. Dosarele pacienților sunt întocmite de medicii curanți care au diagnosticat boala, au în evidență pacientul și vor monitoriza evoluția bolnavului sub tratament.

Astfel, numai în primele două săptămâni ale lunii iulie au fost aprobate un numar de 49 de dosare pentru tratamentul cu molecule noi.

CNAS monitorizează permanent dosarele tuturor pacienților aflați în terapie cu medicamente care necesită aprobarea comisiilor de experți, în vederea inițierii sau continuării tratamentului recomandat de medicii specialiști.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata