Breaking news

Cel mai mare crevete din lume a fost creat de cercetătorii australieni

loading...

După zece ani de cercetări, australienii au creat cel mai mare crevete din lume și mult mai gustos decât specia naturală.

creveteExperţi în biologie moleculară ai Organizaţiei pentru cercetări industriale şi ştiinţifice din Australia (CSIRO) au analizat ADN-ul crustaceului timp de opt generaţii până au identificat calităţi precum culoarea, gustul şi mărimea. Încetul cu încetul, s-au împerecheat cele mai bune exemplare până s-a ajuns la ‘supercrevete’.
Potrivit oamenilor de ştiinţă, crevetele uriaş creşte cu 20% mai repede decât ceilalţi, iar în viitor s-ar putea dubla producţia în Australia, unul dintre cei mai mari importatori din lume.

Unul dintre avantajele ‘supercrevetelui’ este că nu are nicio boală, pentru că biologii pot localiza şi elimina orice potenţial virus. De asemenea, se poate reproduce în orice moment al anului, fapt pentru care pentru prima dată mulţi australieni vor putea să-l servească proaspăt la cina de Crăciun în plină vară australă şi să nu-l mai importe din China şi Vietnam.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata