Breaking news

Ceaiul verde, minunea din ceşti, sănătate pentru organism

loading...

Descoperit de chinezi cu mult timp în urmă, ceaiul verde a devenit azi a doua băutură după apă. Marele său atuu constă în capacităţile naturale de vindecare. Recomandat în cure de slăbire, ceaiul verde este folosit şi în cure de detoxifiere sau pentru buna funcţionare a inimii.

ceai verdeFoarte mulţi oameni consumă acest ceai, iar cercetările din domeniu confirmă beneficiile pe care le are asupra organismului uman.

Obţinut din frunzele nefermentate ale unei plante numite Camellia sinensis, ceaiul verde este o băutură foarte populară în multe ţări şi devine şi la noi una dintre cele mai consumate. Pentru a vă convinge de calităţile şi efectele benefice pe care le are asupra organismului, vă vom prezenta rolul pe care îl are în anumite afecţiuni.

Cea mai cunoscută utilizare este în curele de slăbire

Nutriţioniştii recomandă consumul de ceai verde în diete datorită efectelor detoxifiante şi a faptului că ajută la pierderea kilogramelor în plus. Explicaţia ştiinţifică este că polifenolii prezenţi produc căldură în organism şi ard caloriile. De asemenea, conţinutul de epigallocatechin gallate (EGCG) ajută organismul în lupta cu celulele canceroase.

Conform studiilor efectuate s-a constatat că în ţările în care consumul de ceai verde este mare (China şi Japonia) rata de îmbolnăvire de cancer este mai mică. Mai mult, ştiinţific, s-a dovedit că polifenolii pot preveni, distruge şi chiar opri evoluţia celulelor tumorale în organism. Acest lucru se întâmplă în cazul cancerului de vezică, mamar, ovarian, pancreatic şi de piele.

Atunci când avem de-a face cu un cancer la plămâni, stomac sau prostată, este indicat să se consulte medicul pentru că efectele sunt invers proporţionale, crescând riscul de cancer.

De asemenea pentru persoanele care fac chimioterapie ceaiul verde nu este indicat pentru că se pierd efectele tratamentului. Pe lângă efectele benefice pe care le are în combaterea cancerului, ceaiul verde este recomandat şi pentru scăderea colesterolului şi reducerea riscului de apariţie a afecţiunilor cardiace.

Bineînţeles că există şi efecte adverse de care trebuie să ţinem seama. Datorită conţinutului de oxalaţi, se pot formă pietre la rinichi, ceea ce înseamnă că persoanele cu afecţiuni renale nu au voie să bea acest tip de ceai. Cofeina este şi ea un compus ce poate dăuna în cazul în care consumul depășeste 2-3 căni pe zi.

Ca şi contraindicaţii este bine de ştiut că viitoarele mămici sau proaspetele mămici care alăptează, nu au voie să consume ceai verde. Cardiacii, bolnavii cu afecţiuni hepatice trebuie şi ei să se ferească de ceaiul verde sau oricum să aibă un consum moderat pe zi. Asociat cu anumite medicamente, ceaiul verde poate provoca tremurături, insomnii şi alte efecte adverse.

Consumat cu moderaţie vă veţi bucura de o sănătate perfectă pentru mult timp.

loading...
1 Comentariu
  1. Virgil spune

    Eu am luat ceva pastile de slabit cu ceai verde si am mai slabit. Poate daca beam doar ceai verde slabeam si atunci cine stie…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata